Seyircilerin stadyumlara giriş şartları belli oldu

TFF Sağlık Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde seyircilerin stadyumlara giriş şartlarını belirledi.

SPOR 28.07.2021, 19:35
Seyircilerin stadyumlara giriş şartları belli oldu

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Sağlık Kurulu, seyircilerin stadyumlara giriş şartlarını belirledi. Buna göre, seyircilerin stadyumlara girebilmesi için gereken uygulamalar belli oldu.

Maddeler halinde sıralandı

Seyircilerin stadyumlara alınması için gereken şartlar, şu şekilde sıralandı:

Süper Lig ve TFF 1. Lig için;

Seyircilerin stadyumlara girişleri, Passolig/HES entegrasyonuyla Passolig üzerinden alınan biletler ile yapılır. Bilet alacak bireylerin, HES kodu bilgilerine Passolig’in ulaşmasına onay vermesi gerekmektedir.

HES kodu uygulaması ile Kovid-19 aşıları kontrol edilen ve HES kodu bilgi paylaşımına onay veren seyirciler stadyuma girebilirler. 

Aşı olmamış ve koronavirüs geçirmemiş seyircilerin maç gününden 48 saat evvel PCR testi yaptırmaları gerekir.

Kovid-19 geçirmiş fakat maç tarihi itibarıyla henüz aşı takvimini tamamlamamış seyirciler HES kodu onayı ile stadyuma girebilirler. 

Seyircilere yönelik HES kodu uygulama sorgulamaları Süper Lig ve TFF 1. Lig için Passolig ile gerçekleştirilecektir.



Alt liglerde tüm sorumluluk ev sahibinde

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig için;

Seyircilerin stadyumlara girişleri Süper Lig ve TFF 1. Lig için kaydedilen şartlar altında ev sahibi kulübün sorumluluğunda HES kodu kontrolü ile yapılır.

Aşı yaptırmış olan kişilerin son aşı tarihlerini takip eden 2 hafta sonra başlamak üzere 6 ay süre ile herhangi bir teste ihtiyaçları yoktur.

Koronavirüs geçirmiş kişilerin 6 ay süre ile test yaptırmalarına gerek yoktur.

Yorumlar (0)