Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 28.07.2021, 20:04
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30'da video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

"Yatan hastaların yüzde 95'i aşısız"

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Bağışıklık sağlanmadan gerçekleştireceğiz her tedbirsizlik bizi istemediğimiz sınıra yaklaştırır.

 Hastanede yatan hastalarımızın yüzde 95’lik bölümü aşısı yapılmamış kişiler.

Kısıtlamalar geri gelir mi?

Kısıtlama sürecine dönmeyi hiç kimse istemez. Kısıtlamaya mecbur kalacağımız bir seyir an itibarıyla yok fakat olmayacağı anlamına gelmez. 

Tedbirlere dikkatin büyük oranda azaldığını üzülerek gördük. En az 2 doz aşı olmadan ve aşı üzerinden belirli bir süre geçmeden bağışıklık kazanılamıyor.

"Aktif vakaların yüzde 87'si aşısı tamamlanmamış kişiler"

Aşıyla bağışıklık elde edilene dek tedbirlere uymak mecburiyetindeyiz. Aşılar en çok risk grubundaki yurttaşlarımız için önemli. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmak zorundayız. 

An itibarıyla aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 87’si aşısı tamamlanmamış bireyler. Tam aşılı olup hastalığa yakalananların oranı ise yüzde 5’ten az. 

50 yaş üzeri yurttaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını sağlayan programı başlattık. Sırası gelenlerin 3. doz aşılarını gecikmeden yaptırmalarını bekliyoruz. Aşı yaptırması gereken 9 milyona yakın yurttaşımız aşı olmayı bekliyor. Bu yurttaşlarımızı bir an önce 3. doz aşılarını olmaya davet ediyorum."

Yorumlar (0)