Sergen Yalçın'dan istifa sorusuna cevap: Maalesef beceremedik

Borussia Dortmund'a 5-0’lık skorla farklı mağlup olan ve Şampiyonlar Ligi’ne ‘sıfır çekerek’  veda eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, kendisine yöneltilen istifa sorusuna, "Çok üzgünüz, bu şekilde olmasını kimse istemezdi. Kupalar kazanıp, iyi yerlerde olmayı çok isterdik." yanıtını verdi. 

SPOR 08.12.2021, 08:00 08.12.2021, 08:19
Sergen Yalçın'dan istifa sorusuna cevap: Maalesef beceremedik

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş'ın, Dortmund'a 5-0 yenildiği karşılaşmadan sonra teknik direktör Sergen Yalçın'dan değerlendirme geldi.

“Kötü bir turnuva geçirdik”

Sergen Yalçın, "Kötü bir turnuva geçirdik, çok üzgünüz. 11’e 11 zordu, 11'e 10 kaldıktan sonra artık çok daha zor hale geldi. Hafta sonu lig maçını düşünerek birkaç oyuncuyu dinlendirdik. Kendi açımızdan şapkamızı önümüze koyup düşüneceğimiz ve çok ders alacağımız bir tablo ortaya çıktı. Umarım sonrası çok daha iyi olur." açıklamasını yaptı. Yalçın, ayrıca “Çok iyi ekiplerle oynadık, 10 kişi kalınca bizim için işler çok daha zorlaştı. Basit goller yedik ve basit hatalar yaptık. İlk yarıda ortaya koyduğumuz oyuna bakıldığında, kolay yenileceğimiz bir oyun oynamadık. Fakat bu tarz turnuvalarda, basit hatalar hemen cezalandırılır. Hiç arzu etmediğimiz bir şekilde tamamladık. Futbolda insanın başına her şey gelebiliyor. İşler bazen çok zorlaşıyor. Camia olarak, kulüp olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Psikolojik açıdan Şampiyonlar Ligi bizi etkiledi. Toparlanırız inşallah diye düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

İstifa sorusuna yanıt

Bir basın mensubunun, “İstifayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Sergen Yalçın, şunları söyledi:

“Bütün bunların olacağını, sezon başında bize söyleseler, gerçekten inanmazdık. Geçen yıl çok zordu fakat oyuncular harika şeyler yaptı. Kadromuzu kuvvetlendirdik fakat kağıt üstündekiler, bazen sahaya yansımıyor. Motivasyon, sahadaki duruş ve sonuçlar bazında sorunlar yaşıyoruz. Bunun sorumlusu benim. Bu, kulübe zarar vermemeli. Sağlıklı kalmamız gerekiyor. Şu ana kadar öyle olmadı. Bizim için işler şu an iyi gitmiyor. Böyle olmasını kimse istemezdi, üzgünüz. Kupalar kazanıp, iyi yerlerde olmak isterdik. Bunu, şu ana kadar maalesef beceremedik. Toparlarız, inşallah. Birkaç sene sanırım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidemeyeceğiz. Çok zor bir turnuva, kura çekildiği zaman da bunu aktardım. Çok fazla konuşulacak şey var. Fakat bunları şu an konuşmak doğru değil. İşlerin iyi gitmediği dönemde bahane üretmek bana uygun değil. Tüm sorumluluk benim. En kısa sürede inşallah toparlanır.” 

Yorumlar (0)