Konya'da tarihi binada korkutan yangın

Konya’nın Karatay ilçesinde, 2 katlı tarihi binanın çatısında meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin, uğraşları neticesinde söndürüldü.  

GÜNDEM 08.12.2021, 08:20 09.12.2021, 09:14
Konya'da tarihi binada korkutan yangın

Karatay ilçesine bağlı Şemsi Tebrizi Mahallesi Kemaliye Sokak'ta bulunan 2 katlı tarihi binanın çatısında yangın meydana geldi.

2 saat sonra söndürüldü

Olay, saat 00.00 sıralarında 2 katlı tarihi binada yaşandı. İddiaya göre, rüzgarın da etkisiyle birlikte binayı çevreleyen alevleri fark eden vatandaşlar, hemen itfaiye ve polis ekiplerine durumu bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin 2 saate yakın müdahalesinden sonra alevler kontrol altına alındı ve söndürüldü. Şans eseri, o esnada kimsenin bulunmadığı tarihi binada, bir can kaybı olmadı. 

“İnsanlık görevimi yaptım”

Yangını fark eden Hüseyin Ader, “İşten çıkıp buraya geldim. Dumanlar çıkıyor dedim. Bir baktım yangın var. Ben de hemen itfaiye ve polisi çağırdım. 2 araba vardı burada, onları çektirdim. Sadece insanlık görevimi yaptım” sözlerini kullandı.

Maddi hasarın meydana geldiği binada, itfaiye ve polis ekipleri incelemelerde bulunurken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Yorumlar (0)