Samuel Eto'o artık Harvardlı!

Türkiye'de Antalyaspor ve Konyaspor'da oynayan dünyaca yıldız futbolcu Samuel Eto'o, Harvard Üniversitesi'nde öğrenci oldu.

SPOR 27.11.2019, 12:02 12.01.2020, 16:01
Samuel Eto'o artık Harvardlı!

Dünyaca ünlü eski yıldız Samuel Eto’o, başvuru yaptığı Harvard Üniversitesi’ne kabul gördü. Eto’o’nun, dünyanın en prestijli okulları arasında yer alan Harvard’a yaptığı başvurunun kabul edildiği açıklandı.

Ülkesinde kendi şirketi yer alan Eto’o Harvard’da işletme yönetimi dersleri alacak. Kamerun’da Beto’o isimli şirketi kuran efsane eski oyuncu, şirket yönetimini öğrenmek için Harvard Üniversitesi’nde derslere başlayacak. Jeune Afrique adlı dergiye Harvard’a kabul edildiğini ifade eden Eto’o “Futbol oynadığınız dönemde işlerinizi yürütmesi için başkalarına para ödüyorsunuz. Ancak kendi şirketiniz olduğunda ve işlerin başına geçtiğinizde belirli bir bilgi birikiminiz olması gerekiyor. Ben de şirket yönetimi konusunda eksiklerimi kapatmak istiyorum. Ocak ayında Harvard Üniversitesi’ne başlayacağım. Özelleştirilmiş bir kursta şirket yönetimi hakkında dersler alacağım” dedi.

Bir yıl ABD’nin Boston şehrinde kalacağını da belirten Eto’o “Benim için kolay olmayacak. Sıkı bir ders programım olacak. Ancak bu eğitim bana başka kapılar açacak” ifadelerine yer verdi.

Barcelona ve Inter gibi kulüplerde forma giyen efsane oyuncu Samuel Eto’o, Türkiye'de de Antalyaspor ve Konyaspor'da oynamıştı. En son Katar’da Qatar SC takımında oynayan Eto’o, 6 Eylül 2019'de aktif futbolculuk kariyerini sonlandırmıştı.

Yorumlar (0)