Salah'tan dudak uçuklatan maaş talebi

Premier Lig'de Liverpool forması giyen Salah'ın yeni sözleşmesi gündemden düşmüyor.

SPOR 26.10.2021, 22:03
Salah'tan dudak uçuklatan maaş talebi

Ligde son olarak Manchester United'ı evinde 5-0 mağlup eden Liverpool'da Mısırlı golcü Mohamed Salah yine gündemdeki yerini korudu. Old Trafford'da hat-trick ve 1 asistle 4 gole direkt olarak katkıda bulunan Salah, bu sezonda da performansıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Şu ana dek ligde ve Avrupa'da 12 karşılaşmaya çıkan 29 yaşındaki yıldız, 15 gol ve 5 asistlik performansı sergiledi. 

Son sezonlarda Liverpool hücum hattının vazgeçilmez ismi Salah'a ilişkin son dönemdeki en öne çıkan gündemlerden biri de yeni kontrat hususu. Salah'ın kulübüyle olan sözleşmesi 2023 yılında sona eriyor. Sözleşmenin sonuna yaklaşan futbolcu için Liverpool yeni anlaşma yolları arayışına girerken, Salah'ın isteği ücret dudak uçuklatıyor.

Talep ettiği ücret dudak uçuklattı

İngiltere medyasında yer bulan habere göre, Liverpool, İspanya devi Real Madrid'in ilgisi sebebiyle kısa süre içerisinde Mısırlı yıldız ile yeni bir sözleşmeye imza atma hususunda oldukça istekli. Fakat Salah'ın büyük bir talebi var. İddialara göre, Salah, haftalık 500 bin sterlin (6,5 milyon lira) istiyor. Bu da senelik 26 milyon sterline (yaklaşık olarak 350 milyon lira) tekabül ediyor. Eğer Mısırlının isteği kabul görürse günde 71 bin sterlin (930 bin lira) kazanacak. Salah'ın istediği olursa İngiltere'nin en fazla kazanan oyuncusu olacak. 

Mevcut sözleşmesinde ne kadar kazanıyor?

Mısırlı futbolcu Liverpool'a 2017'de imza atmıştı. Liverpool, bahse konu transfer için İtalya'nın Roma kulübüne 42 milyon avro (465 milyon lira) bonservis bedeli ödemişti.

Salah, mevcut sözleşmesine göre, Liverpool'dan senelik 10.5 milyon sterlin (140 milyon lira) kazanıyor.

Yorumlar (0)