Şahinbey Belediyespor, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Gaziantep'te organize edilen EAFF (Avrupa Ampute Futbol Federasyonu) Şampiyonlar Ligi final müsabakasında Legia Varşova'yı 3-1 mağlup eden Şahinbey Belediyespor, organizasyonu birinci olarak bitirdi.

SPOR 23.05.2021, 18:54
Şahinbey Belediyespor, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Akkent Spor Kompleksi'nde yapılan organizasyonun son günü 2 mücadeleye sahne oldu. 

Geri düşen temsilcimiz, farklı kazandı

Şampiyonanın son karşılaşmasında ülkemizi temsil eden Şahinbey Belediyespor, Polonya temsilcisi Legia Varşova ile finalde kozlarını paylaştı. Maçta dakikalar henüz 6'yı gösterdiğinde Bartosz Eastowski ile 1-0 öne geçen Legia Varşova'ya, Gaziantep temsilcisi dakikalar 13'ü gösterdiğinde Fatih Şentürk ile cevap vererek 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Şahinbey Belediyespor'un dakikalar 19'u gösterdiğinde Kudrat Khudoykulov ile skoru 2-1'e taşıdığı müsabakanın ilk yarısı bu şekilde son buldu. Maçın uzatma anları oynanırken Fatih Şentürk bir gol daha kaydetti ve Şahinbey Belediyespor, maçı 3-1'lik skorla kazanmasını bildi. 

Gaziantep ekibi, mücadelenin ardından şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı.

Üçüncülük karşılaşmasında İtalyanlar güldü

Diğer yandan, günün ilk müsabakasında ise İtalya ekibi Vicenza Calcio ile Azerbaycan temsilcisi Karabağ, üçüncülük için kozlarını paylaştı. Rakibini 1-0'lık skorla geçmeyi başaran Vicenza Calcio, organizasyonu üçüncü olarak tamamladı. 

Gün içerisinde gerçekleştirilecek kapanış seremonisinde ekiplere madalya ve kupa takdim edilecek.































Yorumlar (0)