Sadettin Saran: Fenerbahçe'ye sabır ve uyum lazım

Fenerbahçe taraftarlığı ile tanınan sarı-lacivertli takımın eski yöneticisi Sadettin Saran, "Takımımıza uyum, taraftarlara da sabır diliyorum" dedi ve yeni yapılanma için zaman istedi.

SPOR 19.08.2022, 16:48 20.08.2022, 16:31
Sadettin Saran: Fenerbahçe'ye sabır ve uyum lazım

Fenerbahçe taraftarlığı ile bilinen ünlü iş insanı Sadettin Saran, takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'yi iyi gördüğünü ifade eden Saran, "Fenerbahçe hem basketbolda hem de futbolda çok iyi hocalarla anlaştı. Şampiyonluk için iddialı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe için uyum oldukça önemli. Çünkü başarılı transferler yapılsa da takımda eğer uyum olmazsa sonuç alınamıyor maalesef. Ben takıma uyum ve taraftarlara da sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

Spor harcamaları 1.7 trilyon dolara yükseldi

Spor sektöründeki harcamaların katlanarak büyüdüğüne dikkat çeken Sadettin Saran, "Sadece e-sporun büyüklüğü şu an 1 milyar 200 milyon dolara çıkmış durumda. Pandemide spor karşılaşmaları durdu fakat spor yayınlarının izlenilirliği ters orantılı şekilde arttı. Spor harcamaları 1.7 trilyon dolara yükselmiş durumda. Daha da yükselecek. Türkiye'de futbol, voleybol, basketbol, Premier League, Formula 1, dövüş ve tenis sporlarının her geçen gün giderek izleyicisi artıyor. Bu sektör büyük bir sektör. Spor deyince beslenmesi, malzemeleri, kıyafetleri, spor salonları ve bahisi de içinde saymak lazım. Bu arada spor teknolojisi de atılım içinde. Tokyo Olimpiyatları da mobilden izlendi" şeklinde konuştu.

Son olimpiyatın %50 oranında mobil üzerinden izlendiğine dikkat çeken Sadettin Saran, "Bu oldukça önemli bir oran. Spor işinde de NFT büyüyor. Son yılda kripto paralar ile NFT %700 oranında arttı. Premier League ve NBA, NFT'de yeni projelere katılıyor. Spor markaları bu işlere de başladı." dedi.

2025 yılında 3,5 milyar insanın spor yapacağı öngörülüyor

Yakın bir zaman içinde sporda patlama yaşanacağını ifade eden Sadettin Saran, "2025 yılında 3,5 milyar insanın spor yapacağı öngörülüyor. Bu da dünya nüfusunun nerede ise yüzde 40'ı. Bunun sebebi de sağlıkla ilişkili endişeler. Pandemi hayatımızda birçok şeyi değiştirmeyi başardı. Bundan tam 10 yıl önce Amerika'da 30 yaşın altındakiler 4, Türkiye'dekiler ise en az 1-2 spor dalını takip ediyordu. Bu veriler şu an değişti. Amerika'da 30 yaşın altında olan nüfus şimdi 7-8 spor dalını aynı anda takip ediyor. Türkiye'de ise bu sayı 4'e yükseldi. Bunları yatırım yaparken değerlendirdiğimiz verilere dayanarak söylüyorum" dedi.

Yorumlar (0)