Kılıçdaroğlu'ndan iddialı seçim açıklaması: "Birinci turda alırız"

2023 seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Birinci turda Cumhurbaşkanlığını alırız'' sözlerini kullandı. CHP lideri, seçim sonucunda parlamentoda çoğunluğu sağlayacaklarını da ifade etti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile siyasi diyalog arayışlarını ve cemevi ziyaretini de değerlendirdi.

SİYASET 19.08.2022, 17:02 19.08.2022, 17:42
Kılıçdaroğlu'ndan iddialı seçim açıklaması: "Birinci turda alırız"

Bir grup gazeteciyle sohbet toplantısı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulara yönelik görüşlerini paylaştı.

“İlk turda Cumhurbaşkanlığını alırız”

2023 seçimlerini ele alan ve ''Cumhurbaşkanlığını birinci turda alırız'' sözlerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Parlamento aritmetiği lehimize neticelenir. Bu tablo kendisini giderek gösteriyor. Zaten CHP AK Parti'nin önünde ve önümüzdeki süreçte bu daha da hızlanarak devam edecek.''

Erdoğan’ın cemevi ziyareti

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemevi ziyareti ve Hacı Bektaş Veli törenlerine katılması da bulunuyordu.

“Topluma sıcak mesajları vermesi güzel”

CHP lideri, ''Oraya gitmesi ve topluma güzel ve sıcak, o iklimin atmosferine uygun mesajlar vermesi iyi bir şey. Bir karşıtlığım yok. Keşke sürekli olsa” dedi.

Suriye ile diyalog çabaları

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın Şam yönetimiyle diyalog arayışlarını da şu ifadelerle değerlendirdi:

“Bugün bir ilişki zemini yaratmak için uğraşıyorlar. Şimdi bunu eğer yaparlarsa memnun oluruz. En azından yapılan hataların tekrarlanmaması için önemli bir adım olur. Bir barışma iklimi için uğraşılması güzel.''

Yorumlar (0)