PSG, yazın gemileri yakacak: Messi-Mbappe iddiası

Şampiyonlar Ligi'nde istediği başarıyı elde edemeyen PSG'nin, yaz transfer dönemi için 830 milyon euro bütçe ayıracağı öne sürülüyor. İddialara göre Fransız ekibi, bu devasa bütçeyi ayırabilmek için Messi ya da Mbappe'den birini takımdan gönderecek.

SPOR 11.04.2023, 16:44 12.04.2023, 14:55 Hakan Öksüz
PSG, yazın gemileri yakacak: Messi-Mbappe iddiası

Fransız devi PSG, her ne kadar ligin tartışmasız favorisi olsa da asıl hedefi olan Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü başarı elde edemiyor. Messi, Ramos ve Donnaruma gibi yıldızları kadrosuna dahil eden Fransız ekibi, bu yıl da Devler Ligi son 16 turunda Bayern Münih'e elendi. Yapılan yıldız transferlerin amacı Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak.

Transfere 830 milyon euro ayıracaklar

İddialara göre gözünü karartan PSG, bu yazın transfer döneminde kesenin ağzını açacak. Şampiyonlar Ligi'nde başarısızlıkla sonuçlanacak bir sezona daha tahammülü kalmayan PSG'nin sahipleri, 830 milyon euroluk transfer bütçesi ayıracak. 

Bu sezon PSG, 369 milyon euroluk zarar açıkladı. Bu miktar, UEFA'nın belirlediği üst limitten 60 milyon euro daha fazla. Bu sebeple UEFA tarafından kesilen 10 milyon euroluk para cezası, PSG yönetimini ürkütmedi. 

Bu isimler izleme listesinde

Messi'nin transferi ve diğer yıldızların takıma dahil olmasıyla yaklaşık 800 milyon euroluk reklam geliri elde eden Fransız devi, bazı genç oyuncuları izleme listesine aldı. Kouadio Kone, Marcus Thuram ve Rando Kolo Muani gibi futbolcuları yakın markaja alan PSG, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için gözünü karartacak.

"Mbappe ya da Messi gönderilecek" iddiası

İddialara göre Messi ve Mbappe'den birini satacak olan PSG, elde edilecek geliri transfer bütçesine ekleyecek. Messi'nin Barcelona'ya döneceği ile ilgili söylentiler, takımdan gönderilecek ismin Arjantinli yıldız olacağı iddiasına kanıt olarak sunuluyor. Messi'nin takımda kalması halinde ise Mbappe'nin Real Madrid'e gitmesi söz konusu olacak.

Yorumlar (0)