One Love nedir? One Love kol bandı neden yasak?

One Love nedir? sorusu, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın başlamasıyla birlikte merak edildi. FIFA, maçlarda One Love kol bandının takılmasına yasak getirdi. Peki One Love nedir? One Love kol bandı neden yasak? One Love kol bandı takmanın cezası nedir? İşte detaylar...

SPOR 24.11.2022, 12:46 25.11.2022, 10:09 Hakan Öksüz
One Love nedir? One Love kol bandı neden yasak?

One Love kol bandı yasağı, Katar'da başlayan 2022 FIFA Dünya Kupası'na ilişkin en çok konuşulan konuların başında geldi. Katar'daki yasalara uyulması gerektiğini bildiren FIFA, One Love kol bandının takılmasını yasakladı. FIFA'nın bu kararı, dünya çapında tepkilere neden oldu. Peki One Love ne demek? Futbolcular, bu kararı neden eleştiriyor? Bu soruların yanıtlarını derledik.

One Love nedir? 

One Love kol bandı yasağı ile ilgili gerekçelerden önce One Love nedir? sorusuna yanıt vermek gerekiyor. One Love, farklı cinsel yönelime sahip bireylerin bu tercihlerine saygı duyulduğunu göstermek için oluşturuldu. Hollanda tarafından kurgulanan bu kaptanlık pazubantlarına İngiltere, Galler, Almanya, Fransa ve Danimarka gibi birçok ülkeden destek geldi. Dünya Kupası'nda mücadele edecek takımlarının kaptanlarının, LGBT+ bireylere destek vermek amacıyla bu kol bantlarını takması kararlaştırıldı. 

One Love kol bandı neden yasak?

Farklı cinsel yönelimlere sahip bireylerin desteklenmesine ilişkin uygulamalar yürüten FIFA'nın, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda One Love yazılı kol bantlarının kullanımını yasaklaması merak uyandırdı. One Love kol bandı neden yasak? sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Bunun nedeninin, turnuvanın Katar'da düzenlenmesi olduğu kaydedildi. Takım kaptanlarının One Love yazılı kol bantlarıyla maça çıkma planına tepki gösteren Katar yönetimi, ülkenin yasalarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Katar'daki yasaları delecek olan One Love kol bantlarının takılması, FIFA tarafından yasaklandı. Maçlardan önce saha içinde röportaj yapan bazı muhabirler, bu kol bantlarını takarak FIFA'ya tepki gösterdi. Almanya Milli Takımı, dün oynanan ve Japonya'nın 2-1 kazandığı maçtan önce bu kararı eleştiren bir protestoda bulundu. Karşılaşmadan önce çekilen fotoğraf sırasında bütün Alman futbolcular, elleriyle ağızlarını kapatarak poz verdi.

One Love kol bandı takmanın cezası

Peki takımlar, FIFA'nın One Love kol bandı yasağına uymazsa ne olur? One Love kol bandı takmanın cezası merak ediliyor. FIFA tarafından yapılan açıklamaya göre One Love kol bandı takan takım kaptanları, maça direkt sarı kart görmüş olarak başlayacak. 

Yorumlar (0)