Ön otopsi raporu açıkladı! Maradona'nın ölüm sebebi...

Dün yaşamını yitiren Diego Armando Maradona'ya otopsi yapıldı. Hazırlanan ön raporda, efsane futbolcunun ölüm sebebi paylaşıldı. 

SPOR 26.11.2020, 08:35 26.11.2020, 09:11
Ön otopsi raporu açıkladı! Maradona'nın ölüm sebebi...

Diego Armando Maradona dün yaşamını yitirmişti. Efsane futbolcunun ölümü futbol dünyasını adeta yasa boğmuştu. 60 yaşında hayatını kaybeden Maradona için Arjantin'de 3 gün süreyle yas ilan edilmişti. UEFA, bu hafta oynanacak mücadelelerde efsane futbolcu için saygı duruşunda bulunulacağını duyurmuştu. 

Alınan bilgiye göre, Diego Armando Maradona'ya otopsi yapıldı. Hazırlanan ön raporda, Arjantinli eski futbolcunun ölüm nedeni "kronik kalp yetmezliği nedeniyle akut akciğer ödemi" olarak açıklandı. 

Uyurken yaşamını yitiren efsane futbolcunun vücudunda herhangi bir maddenin bulunmadığını tespit etmek için histopatolojik ve toksikolojik testlerin uygulanacağı, böylece otopsi sonucunun da kesinlik kazanacağı bildirildi. 

Otopsi işlemleri, Buenos Aires eyaletinde bulunan San Fernando Petrona V. De Cordero Hastanesi gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerin, yerel saatle 19.00'da başladığı ve saat 22.00'a kadar devam ettiği kaydedildi. 

Diego Armando Maradona'nın dün sabah odasından hiç çıkmadığı öğrenilmişti. Bu nedenle psikiyatristi ve psikoloğunun efsane futbolcunun yanına gittiği ifade edilmişti. Arjantinli eski futbolcunun uyuduğunun sanıldığı ancak daha sonra yaşam belirtisi göstermediğinin fark edildiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine psikoloğu ve hemşiresinin Diego Armando Maradona'ya kalp masajı yaptığı ancak efsane futbolcunun hayatını kaybettiği belirtilmişti. 

Arjantin Milli Takımı forması giyen Diego Armando Maradona, 1986 senesinde FIFA Dünya Kupası'nı kaldırmıştı. Efsane futbolcu, İtalyan ekibi Napoli ile iki defa Serie A şampiyonluğu görmüştü. Söz konusu isim, en son Arjantin ekibi Gimnasia'nın teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Yorumlar (0)