Ölüm nedenine ışık tutacak! Maradona’nın test sonuçları geldi

Arjantin’de 25 Kasım tarihinde yaşamını yitiren Maradona’ya yapılan kan testlerinde futbolcunun yaşamını kaybetmesinin öncesinde alkol veya uyuşturucu almadığı ortaya çıktı. Maradona’nın aldığı ilaçların depresyon ilaçları olduğu belirlendi.

SPOR 23.12.2020, 10:46
Ölüm nedenine ışık tutacak! Maradona’nın test sonuçları geldi

Dünya futbol tarihinin en iyi oyuncularından Maradona, 25 Kasım tarihinde Arjantin Buenos Aires’e bağlı Tigre şehrinde “kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi” sebebiyle yaşamını yitirmişti.

Maradona’nın hayatını kaybetmesinin ardından kasten adam öldürme ve tıbbi ihmal suçlarıyla soruşturmalar açılmıştı.

Polisler tarafından Maradona’nın doktoru Leopoldo Luque’nin kliniğine baskın yapılarak her yer didik didik edilmişti.

‘Yalan rapor’ itirafı

Maradona’nın evindeki hemşire Dahiana Gisela Madrid ise verdiği ifadede ‘sabah saat 06.30 sularında’ Maradona’yı kontrol ettiğinde ve yatağında normal bir şekilde uyuduğuna ilişkin yazmış olduğu raporun yalan olduğunu söylemişti.

Bu itiraf sonrasında Maradona’ya 12 saat boyunca tıbbi bir müdahale gerçekleştirilmediği de ortaya çıkmıştı.

Hemen sonra Maradona’nın hemşiresinin avukatından açıklama gelerek, doktorlar tarafından Maradona’ya yanlış ilaçların verildiği iddia edilmişti.

Maradona’nın 34 yaşında olan oğlu ise yapmış olduğu açıklamalarda dikkat çeken şeyler cümleler kurmuştu.

“İhmal varsa bedelini ağır ödeyecekler”

Sinagra, “Hastaneye kaldırıldığımdan gelişmeleri çok az takip edebildim. Nefes almam için bir tüpe bağlandım. Devam eden bir soruşturmam bulunuyor. Kardeşlerimle duruşmalara gideceğiz. İşin bir de yargı boyutu var. Eğer babamın hayatını kaybetmesinde bir ihmal var ise sorumlular bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyecek.” şeklinde konuşmuştu.

Arjantin’in resmi ajansının haberinde, Maradona’nın otopsisinin testlerinde uyuşturucu maddeye ve alkole rastlanmadığı, depresyon ve bağımlılık tedavisinde kullanılan kimi psikoterapik ilaçların kullanıldığı duyuruldu.

Bağımlılık tedavisi ve depresyonda kullanılan ilaçlar

Yapılan testlerde, Maradona’nın yaşamını kaybetmesi öncesi, depresyon ve bağımlılık tedavilerinde kullanılan kimi ilaçları kullandığı ifade edildi.

İçlerinde yan etki olarak kalp ritminin bozulmasına sebep olan ilaçların olması nedeniyle, kronik kalp rahatsızlığı bulunan bir kişinin bu ilaçları kullanmasının uygun olup olmadığının araştırılacağı kaydedildi.

Maradona’nın yaşamını kaybetmesinin ardından başlatılan soruşturmayla bağlantılı olan tıbbi kaynaklar, ilaçların kimisinin anksiyete bozukluğu, depresyon ve bağımlılık tedavilerinde kullanıldığını belirledi.

“Tıp Kurulu” oluşturulsun

Soruşturma savcıları, Maradona’nın hayatını kaybetmesinin önlenebilir olup olmadığını, kötü bir uygulamaya maruz kalıp kalmadığını ve doktorlarının, Maradona’nın ölümünden sorumlu olup olmadığının araştırılması amacıyla bir tıp kurulunun oluşturulması yönünde ortak bir fikirde olduğu açıklandı.

Yorumlar (0)