NBA tarihinde bir ilk!

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), Batı Konferansı'nın en etkili ekipleri arasında yer alan San Antonio Spurs'te tarihi anlar yaşandı.

SPOR 17.11.2019, 14:57 12.01.2020, 17:42
NBA tarihinde bir ilk!

Spurs'un, Portland Trail Blazers'a 121-116 mağlup olduğu karşılaşmada Teksas takımının efsanevi koçu Gregg Popovich, hakeme itirazlarından ötürü karşılaşmada diskalifiye oldu. Takımın kontrolünü ise Popovich'in yardımcıları arasında yer alan Becky Hammon aldı.

Hammon NBA'de bençten bir ekibi yöneten ilk kadın antrenör olarak tarihte yerini aldı vekarşılaşma sona erene kadar ekibinin diğer asistanlarından Tim Duncan ile birlikte takımı yönetti.

Popovich, takımı Hammon'a bırakıp tarih yazabileceği hatırlatıldığında ise kendine has şu cevabı verdi: "Tarih yazmak için burada değilim"

Spurs'ün yıldız oyuncusu DeMar DeRozan, maçın ardından hakemlere sitem ederek, "Hakemler hakkında bir şey söylediğimizde bir sorumlu oluyoruz. Ya hakemler bize maç kaybettirdiğinde ne oluyor? Maçtan sonra özür mü diliyorlar?" ifadelerini kullandı.

Takımın gardı Bryn Forbes ise Duncan ve Hammon'un iyi bir şekilde yönettiğini ve ekibin liderliğini eksiksiz biçimde üstlendiklerini söyledi.

2014 yılından bu yana San Antonio Spurs'te çalışan Hammon, eski bir basketbolcu....

Takımın efsanesi olan Tim Duncan'ın asistan koçluğa başlamasıyla birlikte, onun Popovich'ten sonra takımı devralacağı ifade edilsede, Hammon takım içinde üstlendiği görevle çoktan Pop'un gözüne girdi.

San Antonio Stars'taki basketbol döneminden sonra Spurs'te koç olan Hammon, bir kadın antrenör olarak NBA'de ilklerin kadını olmaya devam ediyor.

Gregg Popovich Hammon'u şu şekilde anlatıyor: 

“Ne zaman konuşup ne zaman susulacağını çok iyi biliyor. Bu çok basit bir şey olsa da çoğu insan bunu anlayamıyor. “Oyuncular ona reaksiyon veriyor. Oyundan bahsedebiliyor, oyunu anlıyor.”

Yorumlar (0)