Naomi Osaka'ya çamaşır suyu yorumu!

Japon komedi ikilisi, Avustralya Açık şampiyonu Naomi Osaka hakkında "biraz çamaşır suyuna ihtiyacı var" yorumlarından sonra hatalarını anlayarak özür dilediler.

SPOR 26.09.2019, 13:43 26.09.2019, 14:56
Naomi Osaka'ya çamaşır suyu yorumu!

21 yaşındaki Japon tenisçi, pazar günü memleketi Osaka'da düzenlenen ilk Pan Pasific Open'da ocak ayında Melbuourne'deki zaferinin ardından ilk ödülünü aldı.

'A Masso' olarak bilinen ikili "o çok güneş yanığı olmuş gibi" şeklinde bir yorumda bulundular. Bu söylemlerinin ardından yönetim şirketleri tarafından ciddi bir uyarı aldıklarını söylediler.

Uygunsuz, acı verici sözler

Her iki kadın da "uygunsuz, acı verici sözler" de bulundukları için özür diledi. 

Komedyen Ai Murakami, "Kişiyi rahatsız ettiği için olaya bağlı olan herkesten özür dileriz. Ayırca sorun yarattığı için içtenlikle özür diliyoruz. Birçok insanı inciterek, bir daha asla söylemeyeceğimiz bir şey söyledik." dedi.

Beyaz, rengi açılmış bir temsil

Ocak ayında Japon noodle şirketi Nissin, karışık ırka sahip olan Osaka'yı bir manga çiziminde "beyazlatmak" ile suçlandı.

Nissin, reklamlarında Naomi Osaka'yı bir anime karakteri olarak gösterdi. Karikatürde yarı Japon, yarı Haitili olan Osaka'yı soluk tenli, açık kahverengi saçlı ve Kafkaslara benzer şekilde gösterdiler. 

Reklam sonrası köşe yazarı Baye McNeil, "Reklamda konuşacak hiçbir rengi olmayan bir kadın görünce gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Osaka yerine beyaz, rengi açılmış bir temsilini buldum" dedi.

Nissin, daha sonra bir televizyon kanalına verdiği demeçte, "Yıkama, rengini açma niyetimiz yok. Bu konuda yeterince hassas olmadığımızı ve gelecekte oluşabilecek bu sorunlara daha fazla önem vereceğimizi kabul ediyoruz." dedi.
 

Yorumlar (0)