Mustafa Cengiz: Florya'ya tekrar dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz

Emlak Konut, Galatasaray'ın Riva ve Florya projesi için KAP açıklama yaptı.

SPOR 06.12.2019, 10:26 06.12.2019, 10:34
Mustafa Cengiz: Florya'ya tekrar dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz

Emlak Konut, Galatasaray ile Riva Projesi'nin sona ermeyeceğini, Florya arsasının kapsam dışı bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.

KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Mülkiyeti Galatasaray Spor Kulübü Derneğine ait İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Florya (Şenlikköy) mahallesi 1032/6 Ada/Parsel sayılı taşınmaz ile İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 0/3201, 0/3202 Ada/Parsel sayılı taşınmazlar proje geliştirmek amacıyla 26.06.2016 tarihli Protokol ve 27.12.2016 tarihli Ek Protokol kapsamında Şirketimize devredilmiş, ancak Florya arsasının fiili yer tesliminin yapılamaması nedeniyle söz konusu protokoller 27.09.2019 tarihinde Şirketimiz tarafından feshedilmiştir. Tarafların süreç içerisinde tekrar bir araya gelerek konuyu değerlendirmeleri neticesinde, Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen Protokol 04.12.2019 tarihinde imzalanmıştır.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli: “Florya arazinin Galatasaray'a iade edilmesine karar verdik. Buna karşılık 120 milyon euroluk bizim üzerimize olan yükümlülük Galatasaray tarafından bankaya ödeniyor. Riva projesinin geliştirilmesine devam ediyoruz. Projemizi en kısa zamanda tamamlayarak alıcılarımıza teslim edeceğiz. Her iki tarafın da elde ettiği kazanımların ne kadar değerli olduğunu hep birlikte göreceğiz."

"Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz"

Mustafa Cengiz konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün burada Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. Uzun yıllardır süren ve maalesef fiziki ve hukuksal nedenlerden çıkamadığımız Florya'ya tekrar dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz."
 

Yorumlar (0)