Muslera'ya alternatif bulundu!

Galatasaray, 8 sezondur sarı-kırmızılı formayı terleten Fernando Muslera'ya alternatif buldu. Bursaspor'un genç kalecisi Okan Kocuk, Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardı. Sarı-kırmızılı kulüp, genç file bekçisi ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

SPOR 17.07.2019, 13:59 17.07.2019, 14:01
Muslera'ya alternatif bulundu!

Bursaspor’a veda eden kaleci Okan Kocuk, fesih bedelini ödeyerek Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardı.

Bursaspor Kulübü ile anlaşması gereğince 450 bin Euro’luk fesih bedelini kendisi yatıran ve bonservisini alan genç eldiven, Galatasaray ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

23 yaşındaki Okan Kocuk, dün akşam saatlerinde Galatasaray için sağlık kontrolünden geçti. 

Sağlık kontrolünün ardından Bursa’ya dönen başarılı file bekçisi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sarı-kırmızı ekibin Avusturya kampına katılacak.

Okan Kocuk kimdir?

Okan Kocuk, 27 Temmuz 1995'de Bursa'da doğdu. 2006 yılında Bursa ekibi Mustafa Kemalpaşaspor'da futbola başladı. Burada 3 yıl forma giydikten sonra Bursaspor altyapısına transfer edildi. Genç eldiven, kısa süre içerisinde kendisini kanıtlayarak, alt yaş gruplarına damga vurdu. Böylece 2011 yılında Bursaspor ile profesyonel sözleşmeye imza attı.

Tecrübe kazanması için ilk olarak Bandırmaspor'a, ardından İstanbulspor'a kiralandı.

İstanbulspor'la Spor Toto 1. Lig'de 28 maçta kaleyi korudu. Gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Okan, sezon sonu Bursa'ya geri döndü. Başarılı file bekçisi, Samet Aybaba'nın göreve gelmesiyle birlikte formayı kaptı. 

Geçen sezonun başında Harun Tekin’in takımdan ayrılmasının ardından kaleyi devraldı. Okan Kocuk, sezonu 22 maç ile tamamlarken, kalesinde 23 gol gördü. 7 karşılaşmada ise rakiplerine geçit vermedi. 

Yorumlar (0)