ABD rahatsız oldu: "Hayali bir proje"

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi senatörleri, Facebook'un güvenilir olmaması nedeniyle dijital kripto para birimi Libra'yı piyasaya sürmemesi gerektiğini ve insanların paralarını Facebook'a emanet edeceği fikrinin 'hayal' olduğunu vurguladılar.

DÜNYA 17.07.2019, 14:17 17.07.2019, 14:22
ABD rahatsız oldu: "Hayali bir proje"

Facebook'un Blockchain biriminin başında yer alan David Marcus, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde senatörlerin Libra'ya ilişkin sorularını yanıtladı. Marcus, senato üyelerinin Libra'ya ilişkin endişelerini yatıştırmayı başaramadı.
 
Senatörler, Facebook'un güvenilir olmadığını ve bu nedenle dijital kripto para birimi Libra'yı piyasaya sürmemesi gerektiğini bildirdiler. Ayrıca, Libra projesini 'hayali' ve 'çılgın' olarak değerlendirdiler. 

"İnsanların banka hesaplarıyla deney yapmalarına izin vermemeliyiz"

Kıdemli Senato Üyesi Demokrat Sherrod Brown, Facebook'un dijital ödeme projesi hakkında şunları söyledi:
 
"Facebook skandal üzerine skandal ile defalarca güvenimizi hak etmediğini göstermiştir. İnsanların banka hesaplarıyla deney yapmalarına izin verirsek çılgınca bir şey yapmış oluruz."
 
Senatör Brown, insanların alın teriyle kazandıkları paralarını Facebook'a emanet edeceği fikrinin 'hayal' olduğunu ifade etti. 

Cumhuriyetçi Martha McSally de "Sizlere güvenmiyorum. İşlerinizi düzene sokmak yerine yeni bir iş modeli piyasaya sürüyorsunuz." diye konuştu.

"İnsanların güvenini kazanmamız gerekiyor"
 
David Marcus ise Facebook'un yasal onay almadan Libra´yı piyasaya sürmeyeceğini açıkladı. Kullanıcıların ödeme bilgileriyle Facebook'a güvenip güvenemeyeceğine ilişkin soruya Marcus, "Bunu doğru yapabilmemiz için zamana ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Uzun bir süre boyunca insanların güvenini kazanmamız gerekiyor." karşılığını verdi.
 
Marcus, Senato üyelerinin ağır eleştirilerine maruz kaldı. 
 
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton da Facebook ile kripto para Libra'ya ilişkin bir görüşme gerçekleştirmediğini belirtti.
 
Clayton, Facebook'tan Libra konusunda bilgi edinme isteğini 18 Haziran'da bildirdiğini ancak o günden beri Facebook ile Libra konusunda kişisel bir görüşme gerçekleştirmediğini kaydetti.

Yorumlar (0)