Muslera, Galatasaray'da en iyi sezonunu yaşıyor!

Kurtarış yüzdesinde Avrupa’nın iki numarası olan Galatasaray’ın başarılı kalecisi Muslera, yaşlandıkça daha iyi performans ortaya koyuyor. Kaptan, son beş sezonun en iyi dönemini yaşıyor.

SPOR 09.12.2019, 10:40 12.01.2020, 20:53
Muslera, Galatasaray'da en iyi sezonunu yaşıyor!

Uruguaylı oyuncu, yüzde 19 gibi düşük bir gol yeme yüzdesiyle oynarken, Avrupa'nın da majör ligler içerisinde en yüksek ikinci kurtarış yüzdesini elde etti.

Sarı-kırmızılı formayla 9. sezonunu yaşayan Fernando Muslera, Alanya karşılaşmasında büyük beğeni toplarken son 5 yılının da zirvesini yaşıyor.

Yaşı ilerledikçe performansı ile rakiplerini geride bırakan tecrübeli file bekçisi, Oscar ödüllü senarist Eric Roth'un Benjamin Button karakteri gibi yıllar geçtikçe daha da başarılı oluyor.

Yıldız futbolcu, maç başına yediği gol, kurtarış yüzdesi, başarılı çıkma, başarılı uzun top, gol yemediği maç ve topla oynama değerlerinde beş yılının en üst seviyesinde...

Avrupa liglerinde ikinci

Bu sezon forma giydiği 13 karşılaşmada maç başına 0.76 gol yeme ortalaması elde eden Fernando Muslera kalesine atılan topların yüzde 81'ine dur dedi.Tecrübeli file bekçisi yalnızca Şampiyonlar Ligi'nde rakibi olan PSG kalecisi Navas'ın (%82) gölgesinde kaldı.

Şu zamana kadar şuta neden olan yalnızca bir kez hata yapan Fernando Muslera ne penaltıya sebebiyet verdi ne de gole neden olan bir hatada bulundu.

Muslera, geçen yıl 4 kez şuta neden olan hata yapmış, bir kez hatası nedeniyle gol yemiş, iki kez de penaltıya sebep olmuştu.

Muslera'nın hata karnesi 2017-2018 sezonunda da geçtiğimiz sezonla aynıydı.

33 yaşındaki oyuncunun, en fazla dikkat çeken noktalarından biri de topa çıkma değerleri...

Uruguaylı kaleci yeni sezonda çıktığı 13 karşılaşmada bir kez bile topa hatalı çıkışta bulunmazken, bu değerde de yine zirve yaptı ve hem ligin hem de son beş sezonunun en iyisi oldu.

Muslera 44.8'lik topla buluşma ve yüzde 44 olan uzun top başarı yüzdesinde de üst sırada yer aldı.

Yüzde 43 daha fazla gole engel oldu

Alanyaspor maçında kalesine atılan 21 şuta rağmen gol yemeyen Fernando Muslera geçtiğimiz yıllara oranla kalesini gole kapatma yüzdesinde de artış gösterdi.

Deneyimli file bekçisi geçtiğimiz sezon karşılaşmaların yüzde 33'ünde gol yemezken, bu değer yeni sezonda yüzde 46'ya yükseldi.

Muslera'nın gole kapatma yüzdeleri arasında gelişim yüzde 43 oldu.

Peki ya bu sezon ne yaptı?

Galatasaray'ın yıldız kalecisi 2019-2020 sezonunda 6 karşılaşmada kalesini gole kapattı.

Muslera, bu sezon 13 karşılaşmada topu oyuna sokma başarısı oranında %84'e çıkardı.

"Muslera'yı maçın adamı seçerim" 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor'u 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından Uruguaylı kaleci için övgü dolu sözler kullanmıştı...
 

Yorumlar (0)