Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın klasik yay finalinde Kanadalı rakibi Eric Peters'i 6-4 mağlup ederek altın madalya kazandı.

SPOR 06.08.2023, 17:41 06.08.2023, 17:57
Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

Milli Okçu Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisi finalinde Kanadalı rakibi Eric Peters'ı 6-4 mağlup etti ve altın madalyanın sahibi oldu.

Yarı finalde dünya 1 numaralı rakibini yendi

24 yaşındaki milli okçu Gazoz, yarı finalde dünya 1 numarası Marcus D'Almeida'yı 6-3 mağlup etmişti. Mete Gazoz finalde ise Kanadalı rakibi Eric Peters'i 6-4 yenerek, kariyerinde ilk defa dünya şampiyonluğunu yaşadı.

"Gezegendeki en iyi okçu bugün bendim"

Şampiyonluğunun ardından basın mensuplarına açıklama yapan Mete Gazoz, "Çok iyi oldu, çok güzel oldu. Berlin'i seviyordum fakat şimdi daha da çok seviyorum. Bu gezegendeki en iyi okçu bugün bendim ve bundan sonra da ben olacağım" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı, Mete Gazoz'u tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Almanya'da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda erkekler klasik yay final kategorisinde rakibini yenerek dünya şampiyonluğunu kazanan ve altın madalyanın sahibi olan Milli Okçu Mete Gazoz için bir tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, mesajında şu ifadeleri kullandı.

"Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda, erkekler klasik yay final kategorisinde dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanan Mete Gazoz'u yürekten tebrik ediyorum. Olimpiyat şampiyonluğunun sonrasında dünya şampiyonu da olarak bizlere bu gururu yaşatan Mete Gazoz'a başarılarının devamını dilerim. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında, İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçen herkese ülkem ve şahsım adına teşekkür ederim."

Yorumlar (0)