Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu: Altın madalya için geldik

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın kadınlar boks mücadelesin 51 kiloda çeyrek finale çıkan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Olimpiyatlarda altın madalyayı hedeflediğini açıkladı.

SPOR 29.07.2021, 13:19 30.07.2021, 09:26
Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu: Altın madalya için geldik

Son 16’da Kokugikan Arena'da, Özbekistanlı rakibi Tursunoy Rakhimova'ı 3-2 mağlup eden Buse Naz, müsabakadan sonra açıklama yaptı.

“Altın madalya için geldik”

İlk raundu, rakibi karşısında geride kapatan Buse Naz, şunları anlattı:

"Maça çok da iyi başlayamadım. Olimpiyat olduğu için kolay maçınız olmuyor. Altın madalya, dört ağır maçtan geçiyor. İlk turu, seri başı olmam nedeniyle bay geçtim. Bu da aslında benim için bir dezavantaj oldu. Diğer rakiplerim çünkü ortama alıştı. Ben bugün bunu yaşadım. Beklentinin yüksek olduğunu biliyorum. Buradan takım halinde büyük başarılarla ayrılacağız. İki madalyamız var boksta, fakat altınımız yok. 3 tane altın madalya niye almayalım. Kadın takımımız oldukça güçlü. Altın alabilecek kapasitemiz var. Sevinmek için henüz erken, çünkü altın madalya için geldik. Gümüş ve bronz bizim için yeterli değil."

Sosyal medyadan çok güzel mesajlar aldığını kaydeden milli boksör, "Antrenörümle beraber ortak bir kararla sosyal medyayı kullanmama kararı aldık. Bu sebeplere geri dönüş yapamıyorum. 2 yıla yakın bir zamandır bu anı bekliyoruz. Okuyabildiğim kadarını okuyorum, Türk halkının desteğini ve dualarını hissediyorum. Okuyup cevap vermeyi çok istiyorum fakat altın madalyadan sonra inşallah hepsine geri dönüş yapacağım." sözlerine yer verdi.

“Ülkemize altın madalyayı getireceğiz”

Müsabakayı salonda yakından takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkürlerini ileten Buse Naz, "Sayın Bakan’la aramız oldukça iyi. Kendisine de söyledim zaten, arkadaşlarımın karşılaşmaların daha çok heyecanlanıyorum. Onların da başarmasını çok fazla istiyorum. Maçlarımızı Bakan Bey yakından takip ediyor ve bu, hepimiz için büyük moral oluyor. Antrenörlerimiz için de öyle. Sabah saatlerinde ekran başında bizi izleyen Türk halkına da teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Buse Naz Çakıroğlu'nun antrenörü Nazım Yiğit, ilk maçlarda heyecan olma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti ve "Geride bıraktığımız ilk raunt sonrası zerre şüphem yoktu. Başaracağını biliyordum. Elimizden ne geliyorsa yapacağız ve Türkiye’ye altın madalya kazandıracağız." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)