Merih Demiral'ın filmlere konu olacak hayat hikayesi!

EURO 2020 biletini alan A Millî Takım'da en çok konuşulan futbolculardan birisi 21 yaşındaki Merih Demiral oldu. Sosyal medyada Çağlar Söyüncü ile ilgili 'Türk Duvarı' yorumları yapılan Merih Demiral hikayesiyle gençlere örnek teşkil eden bir futbolcu. İşte Merih Demiral'ın filmleri aratmayacak hikayesi...

SPOR 16.11.2019, 17:16 12.01.2020, 17:55
Merih Demiral'ın filmlere konu olacak hayat hikayesi!

Takvim’de yer alan habere göre; "Fenerbahçe'nin nasıl olup da elinden kaçırdığı" sorusuyla giren Merih'in hayatının her bölümü çok çarpıcı ayrıntılara sahip...

Merih Demiral'ın filmlere konu olacak hikayesi...

Merih Demiral, aslen Karamürselli... Merih'teki futbol yeteneğini ilk baba Burhan Demiral görüyor. Burhan Bey, yaşıtlarına göre biraz daha iri olan küçük Merih'i okul tatil olunca futbola başlaması için Karamürsel İdman Yurdu futbol okuluna, futbol konusunda daha sınırlı yeteneği olan abisi Fatih'i de yaz aylarında garsonluk yapması için Yakamoz Aile Çay Bahçesi'ne verir.

Yıllarca Karamürsel'de genç oyuncuları futbola kazandıran, 'Futbolcu olacak çocuğu yürüyüşünden anlar' denilen 'camgöz' lakaplı, Hasan Özeren, 9 yaşında antrenmanlara başladığı Merih'i nakış gibi işlemeye başlar. 13 yaşında da Fenerbahçe'nin kapısını çalar. Özeren, o anları şu şekilde anlatıyor:

"Merih ile birlikte bir arkadaşı, Onur Kaçar'ı da Fenerbahçe'ye götürdüm. Tesislerde 1,5 ay kadar kaldı bu iki çocuk. Altyapıdaki hocalar Onur Kaçar'ı beğendiklerini ama Merih'i beğenmediklerini söylediler. İtiraz ettim, Semih Özü Hoca, Merih'i 45 gün çalıştırmam için bana antrenman programı verdi. O programı harfiyen uyguladım sonra tekrar Dereağzı tesislerine gittik, bu kez 'Tamam' dediler."

Genç futbolcu 13 yaşında annesini kaybetti

Dereağzı'na yerleşen 13 yaşındaki Merih, bir sonraki yıl annesi Fatma Hanım'ı trafik kazasında kaybetti. Büyük acıdır, hele o yaştaki bir çocuk için tarif edilemeyecek kadar büyük bir acı... Karamürsel'de gerçekleşen cenazeye kulüpten arkadaşları, hocaları katılır, acısını hafifletmeye bir nebzede olsa yardım etmeye çalışırlar.

Merih'in önü giderek açılmaya başlar. U13 takımında  U21'e kadar her kategoride oynamaya başlar. Henüz 16 yaşında U21 takımında forma giydikten sonra sıra Ay-yıldızlı formayı giymeye gelir. U19 Millî Takım'na çağırılır. Altyapı sorumlusu Şenol Çorlu, Merih'i gözüne kestirir ve A takıma öneride bulunur. Sezon 2015-2016, takımın başında Pereira var.

"Bu bir haykırıştır"

"Portekiz'e, U19 milli takımı oyuncusu kariyeriyle gitti. Orada yeni öğreneceği hiçbir şey yoktu. Dolu dolu gitmişti. Gidişinde Fenerbahçe'de forma bulacağına inanmaması etkili olmuştur."

"Çok terbiyeli, beyefendi bir çocuktur. Dikkat ederseniz saçları sıfır numaradır. Bu bir haykırıştır. Düşünün, gencecik yaşta Fenerbahçe forması giyiyorsunuz, A takımla antrenmana çıkıyorsunuz. Bütün kızların ilgi odağı olmaz mısınız? Normalde o yaşta bu konumda olan her genç saçını uzatır, küpe takar. Ama Merih'in saçları hep sıfırdır. O kepçe kulakları ortaya çıkınca daha sevimli olur. Bu sıfır tıraş onun sadece futbola odaklandığının belgesidir."

Yakından tanıyanlar, yıldız futbolcu ve babasının 6-7 yıl öncesine kadar Galatasaraylı olduklarını, ancak Merih'in Fenerbahçe'de oynaması ve özellikle annesinin cenazesine bütün takımın katılım gerçekleştirmesinden sonra ikisinin de sıkı Fenerbahçeli olduklarını ifade ediyor.

Karamürsel'de konuşulan bir başka olay ise Merih'in Fenerbahçe'nin ellerinden kayıp gitmesiydi. Herkes, Fenerbahçe'nin Merih'e 4 yıl önce 100 bin lira vermesi halinde takımda kalacağını söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Çocuğun 5 parası yoktu. Onu asgari ücrete mecbur etmeyeceklerdi!"

Başarısı Pereira'nın gözünden kaçmaz. Ama önü bir türlü açılmaz. Fenerbahçe savunmasında Simon Kjaer ve Bruno Alves forma giyiyor. Bir de Abdoulaye Ba transferi gerçekleşir. Ocak ayında  Merih'e asgari ücretten profesyonellik teklifi yapılır.  "Daha büyük hedeflerim var" diyerek kabul etmez ve aklına, eski arkadaşı Bahadır Çiloğlu'nu Portekiz'e götüren menajer gelir.

Menajer Cenk Yazıcı'yı arayarak doğrudan Lizbon'un yolunu tutar. Aynı günlerde altyapı sorumlusu olan  Şenol Çorlu, harıl harıl Merih'e ulaşmaya çalışmaktadır. Ona değil, babasına ulaşabilir. Burhan Bey, Fenerbahçe'nin Merih'e şans vermediğini, onun da hayallerinin peşinden gittiğini dile getirir. Menajerin planı, yetiştiricilik parasından kurtulmak amacıyla, bir alt kategori takımına transfer etmektir.

Merih mecbur kalarak menajerin çizdiği yoldan ilerleme kararı verir. 3. Lig ekiplerinden Alcanenense'ye imzasını atar. Bu kulüpten 200 bin euroya Sporting Lizbon B takımında forma giymeye başlar. Artık kendisini kanıtlamaya başlamış, fiyatı 3.5 milyon euroya yükselmiştür. Satın alma opsiyonuyla Alanya'ya transfer olur.

O dönem  Millî Takımın başında yer alan Lucescu, onu ilk kez A Millî Takım'a davet eder. Alanyaspor macerası kısa sürede sona erer. 7 milyon euroya italya Seri A ekiplerinden Sassuolo'ya transfer olur. Burada tam anlamıyla kaderi yeniden yazılır. Yarım sezonluk performansı ile İtalya'nın en büyük kulüplerinin dikkatini çeker.

Tüm dikkatleri üzerine çektikten sonra İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) kulüplerinden Juventus, millî futbolcu Merih Demiral'ı kadrosuna kattı.  A Millî Takım'da ve kulübündeki performansı ile tam not alan Merih için Arsenal ve Manchester United, Ocak ayında kıyasıya mücadele edeceği iddia ediliyor.

Yorumlar (0)