Maradona'nın oğlu konuştu: Bedelini çok ağır ödeyecekler

Maradona'nın hayatını kaybetmesi ardından ihmal iddialarına karşılık hararetli tartışmalar sürüyor. Son olarak hizmetçisine yönelik suçlamalara ilişkin avukattan açıklama gelmişti. Maradona'nın oğlu İtalyan basınına verdiği demeçte, "Eğer bir ihmal varsa bunun sorumluları bedelini çok ağır ödeyecek." dedi.

SPOR 14.12.2020, 10:35
Maradona'nın oğlu konuştu: Bedelini çok ağır ödeyecekler

Futbol tarihinin en özel isimlerinden olan Arjantinli efsane isim Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesinin şoku sevenlerinde devam ediyor.

Maradona'nın yaşamını kaybetmesi sonrası "kasten adam öldürme" ve "tıbbi ihlal" suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Polisler tarafından Maradona'nın doktoru Leopoldo Luque'nin kliniğine baskın düzenlenmiş ve her yer didik didik aranmıştı.

Maradona'nın evinde kalan hemşire Dahiana Gisela Madrid verdiği ifadede sabah 06.30 sularında onu kontrol ettiğini ve yatağında normal bir şekilde uyuduğuna ilişkin raporun yalan olduğunu söylemişti. İtiraf sonrası Maradona'ya son 12 saatte tıbbi bir kontrolün yapılmadığı da ortaya çıkmıştı.

Peşinden Maradona'ya bakan hemşirenin avukatından doktorları suçlayan açıklamalar gelmişti ve doktorların Maradona'ya yanlış ilaçlar verdiği iddia edilmişti.

"Hemşire sadece ilaçlarını veriyordu"

Dahiana'nın avukatı Baque yaptığı savunmada, "Hemşire, onu tedavi etmekten sorumlu değildi, sadece doktorun vermiş olduğu ilaçları Maradona'ya veriyordu. Maradona ilaçlarının yanında başka haplar da alıyordu ve bu ilaçlar onun kalp hızını arttırıyordu.

Doktorların bunu bilmesi lazım. Nasıl olur da bunu bilmezler? Ekstradan hiçbir kontrol gerçekleştirilmedi. Eğer kontroller gerektiği gibi yapılsaydı belki de kalp atışı normal hızında çalışmayı sürdürebilirdi. İlaçların yan etkisine ilişkin hiçbir şey düşünülmedi. Bunun adı cahillik veya bilgisizlik." demişti.

Maradona'nın oğlundan açıklama

Son olarak Maradona'nın 34 yaşında olan oğlu, İtalyan basınına verdiği demeçte, "Hastaneye kaldırıldığım için olayları son birkaç günde çok az izleyebildim. Nefes almak için beni tüpe bağladılar. Devam eden soruşturmalarım var. Kardeşlerimle beraber duruşmalara gideceğiz. Bu işin bir de yargı boyutu bulunuyor. Eğer babamın hayatını kaybetmesinde bir ihmal bulunuyorsa, sorumlu kişiler bedelini çok ağır bir şekilde ödeyecek." dedi.

Yorumlar (0)