Kulüpler Birliği Vakfı’ndan “hakemler” hakkında karar çıktı 

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ağaoğlu, 14 kulübün katılımıyla yapılan toplantıda Spor Toto Süper Lig’inin ilk yarısı sonuçlanana kadar hakemler hakkında konuşulmama kararı alındığını açıkladı. 

SPOR 25.11.2021, 08:07
Kulüpler Birliği Vakfı’ndan “hakemler” hakkında karar çıktı 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği ve 14 kulübün katıldığı bir toplantı düzenlendiğini açıkladı. Maslak’taki merkez binada düzenlenen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, şunları aktardı: “Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile çalışmaya yürütüyoruz. Toplantıya katılan 14 kulübümüzün başkanı ile fikir birliğine vardık. Ligin ilk yarısı tamamlanana kadar hakemler hakkında hiçbir şekilde konuşmayacağız. Bunu, hakemlerin motivasyon ve morallerini etkilememek için yapacağız. Aldığımız kararın toplum tarafından olumlu karşılanacağını düşünüyorum.” 



Kulüplere 300 milyon TL’lik ek kaynak 

Ahmet Ağaoğlu: “Süper Lig kulüpleri ciddi manada ekonomik kriz yaşıyor. Takımların giderlerinin büyük kısmı döviz ile ölçülüyor. Son dönemlerde kurdaki dalgalanmalar sebebiyle kriz ortamı artıyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir sezon başında kulüplere 300 milyon TL’lik ek kaynak sağlanacağı konusunda açıklamada bulunmuştu. Anadolu kulüpleri başta olmak üzere Nihat Özdemir’in bu sözünü kısa zamanda yerine getirmesini istiyoruz.” 



Canlı yayın ihalesi görüşüldü 

Ahmet Ağaoğlu: “Canlı yayın ihalesi de toplantıda görüşüldü. 14 kulübümüzün katılımıyla gerçekleştirilen görüşmede, naklen yayın ihalesiyle yapılan çalışmaları değerlendirdik. Bu konuda yol haritamız belirlendi. 1 Aralık Çarşamba günü TFF, Kulüpler Birliği ve danışman şirketlerle yapılacak toplantının ana hatları belirlendi.” 

Yorumlar (0)