Konferans Ligi'nde rövanş heyecanı: Başakşehir ve Sivasspor sahaya çıkıyor

Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 tur rövanş maçlarına çıkıyor. Yarın ve perşembe günü oynanacak karşılaşmalar, çeyrek finale çıkacak takımları belirleyecek. İşte karşılaşmalar öncesi takımlarımızdaki son durum...

SPOR 14.03.2023, 11:24 14.03.2023, 11:38 Hakan Öksüz
Konferans Ligi'nde rövanş heyecanı: Başakşehir ve Sivasspor sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz Medipol Başakşehir ile Sivasspor, yarın ve perşembe günü rövanş maçlarına çıkacak. Turu geçen takımlar, adını çeyrek finale yazdıracak.

Başakşehir-Gent maçı 15 Mart Çarşamba günü saat 20.00'de

Son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Gent ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, yarın (çarşamba) saat 20.00'de Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak maçta rakibine üstünlük kurmak istiyor. Fransız hakem Benoit Bastien tarafından yönetilecek karşılaşmaya her iki takım da galibiyet parolasıyla çıkacak.

Mücadelenin berabere bitmesi durumunda 30 dakikalık uzatma bölümüne geçilecek. Uzatma bölümünde eşitliğin bozulmaması durumunda çeyrek finale çıkacak ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. 

Başakşehir'de eksikler var

Emre Belözoğlu'nun yönetimindeki Başakşehir'de UEFA listesine alınmayan Shaocong Wu, Joao Figueiredo ve Caner Erkin bu maçta sahaya çıkamayacak. Eden Karzev'in süre alıp alamayacağı, maç saatinde netleşecek. Mesut Özil ise sakatlığından dolayı bu maçta forma giyemeyecek.

Sivasspor, perşembe günü Fiorentina'yı ağırlayacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki diğer temsilcimiz Demir Grup Sivasspor ise deplasmanda 1-0 yenildiği maçın rövanşında güçlü İtalyan ekibi Fiorentina'yı 16 Mart Perşembe günü konuk edecek. Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak maç, saat 20.45'te başlayacak. 

Kart cezalısı Max Gradel, Fiorentina maçında yok

İlk maçta kırmızı kart gören Max Gradel, Fiorentina karşısında forma giyemeyecek. Temsilcimizin turu geçmesi için kazanmaktan başka şansı yok. Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, Fiorentina karşısında en az iki farklı galibiyet elde etmesi durumunda direkt olarak çeyrek finale yükselecek. Beraberlik durumunda tur atlayan taraf Fiorentina olacak.

Yorumlar (0)