Kırkpınar Güreşleri’ni izlemek isteyenler Edirne’ye akın etti 

Bu sene 660.’sı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek isteyen binlerce kişi, Edirne’ye akın etti. Otellerde yer kalmayınca vatandaşlar çadırlarda ve yerlerde uyudu. 

SPOR 09.07.2021, 12:36
Kırkpınar Güreşleri’ni izlemek isteyenler Edirne’ye akın etti 

Bugün sabah başlayan ve 11 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli kategorilerde devam edecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu sene 660.’sı düzenleniyor. Dün akşam kente gelen güreş sevdalılarının aynı anda şehre giriş yapmasıyla birlikte otellerde yer kalmadı. Pansiyon ve hotel konumundaki yerleşkelerde de yer bulamayan kişiler, Selimiye Camii ve çevresi olmak üzere çeşitli mevkilerde uyudular.  



Çadırı olanların çadır kurduğu, çadırı olmayanların da yere yatıp uyuduğu gecenin sabahında ise güreş müsabakaları, bu sabahki küçük boy kategorisi ile başladı. Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılan güreşleri binlerce kişi izledi. 



Hazırlıklı olanlar çadırlarıyla geldi 



Daha öncesinde gelenler ve otel doluluğuna karşı hazırlıklı olanlar, yanlarında getirdikleri çadırlarda kaldılar. Fakat buna karşın hazırlıksız olan çok sayıda kişi vardı. Onlar da çevreden buldukları kartonların ve battaniyelerin üzerinde yatmayı tercih ettiler.  



Bölgeden gelen görüntülere karşın röportaj yapılan vatandaşlar, serin havada yatmanın mutluluk verdiğini ve güreşleri izlemekten dolayı memnuniyet duyduklarını belirttiler. 

Yorumlar (0)