Kıran kırana maç: Arjantin penaltılarla yarı finalde

Lionel Messi'nin formasını giydiği Arjantin, Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaştığı Hollanda'yı penaltılarla yıktı. Uzatma bölümü 2-2'lik eşitlikle sona eren maçı penaltılarla kazanan Arjantin, yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu.

SPOR 10.12.2022, 01:04 11.12.2022, 12:04 Hakan Öksüz
Kıran kırana maç: Arjantin penaltılarla yarı finalde

Dünya Kupası çeyrek final maçında Arjantin ile Hollanda, Lusail Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Saat 22.00'de başlayan karşılaşma nefes kesti. Saat 22.00'de başlayan maçta gol perdesini açan taraf, Arjantin oldu. Dakikalar 35'i gösterirken Lionel Messi'nin akıl dolu pasında topla buluşan Nahuel Molina, Arjantin'i öne geçiren golü attı. Maçın ilk yarısı bu skorla noktalandı.

Weghorst'un golleri, maçı uzatmaya taşıdı

Mücadelenin ikinci yarısında da kıran kırana bir mücadele vardı. Arjantin, 73'de Messi'nin penaltı golüyle skoru 2-0'a taşıdı. Bu golün ardından rakip kaleye yüklenen Hollanda, Beşiktaş'ta forma giyen Wout Weghorst'un 83'teki kafa golüyle farkı bire indirdi. 

Penaltılarda gülen taraf Arjantin

Karşılaşmanın Arjantin'in üstünlüğüyle sona ereceği düşünülürken 90+11'de bir kez daha sahneye çıkan Weghorst, skoru 2-2'ye getirdi. Mücadele bu skorla birlikte uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde de gol gelmeyince penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine üstünlük sağlayan Arjantin, yarı finale yükseldi. 

Arjantin'in yarı finaldeki rakibi Hırvatistan

Büyük heyecana sahne olan maçta Hollanda'yı penaltılarla eleyen Arjantin, yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu. Arjantin ile Hırvatistan, 13 Aralık Salı günü yarı final maçında karşı karşıya gelecek.

Yorumlar (0)