Juan Mata, Galatasaray için İstanbul'da!

Transfer üstüne transfer yapan Galatasaray, dün akşam saatlerinde Mauro Icardi'yi İstanbul'a getirmişti. Sarı kırmızılılar, uzun yıllar Manchester United ve Chelsea'de top koşturan Juan Mata ile de anlaştı. İstanbul'a gelen İspanyol oyuncuyu kulüp yöneticileri karşıladı.

SPOR 08.09.2022, 12:05 08.09.2022, 17:59 Hakan Öksüz
Juan Mata, Galatasaray için İstanbul'da!

Geçen sezon ligi 13'üncü sırada tamamlayan Galatasaray, bu sezona şampiyonluk parolasıyla çıktı. Teknik direktör Okan Buruk'un istekleri doğrultusunda çok sayıda transfer yaparak takımı sıfırdan kuran yönetim, yeni sezonda şampiyonluktan başka bir hedefi kabul etmiyor. Yeni transferlerini sahaya süren sarı kırmızılılar, ligdeki ilk 5 maçında 10 puan topladı.

Galatasaray'ın çilek transferleri birer birer geliyor

Seferovic, Torreira, Sergio Oliveira ve Mertens'i kadrosuna katan Galatasaray, çilek transferlerini yapmaya devam ediyor. PSG'den Mauro Icardi'yi dün akşam İstanbul'a getiren sarı kırmızılılar, İspanyol oyuncu Juan Mata ile de anlaştı. Manchester United, Chelsea ve Valencia gibi kulüplerde top koşturan 34 yaşındaki deneyimli oyuncu, İstanbul'a indi.

Juan Mata, İstanbul'da!

Premier Lig ekibi Manchester United'ın formasını 9 sezon boyunca giyen Juan Mata, serbest statüde bulunuyordu. 10 numara pozisyonunda görev alan Mata, Atatürk Havalimanı'na geldi. İspanyol futbolcu, Galatasaraylı yetkililer tarafından karşılandı. Kendisi için bekletilen özel araca binen Juan Mata, sağlık kontrollerinden sonra imzayı atacak.

Juan Mata'nın kupalarla dolu kariyeri

Galatasaray taraftarları, Manchester United ve Chelsea formaları ile görmeye alıştıkları Juan Mata'nın kariyeri hakkında araştırma yapmaya başladı. Kariyerine Real Madrid'in altyapısında başlayan Juan Mata, 2007 yılında Valencia'ya transfer oldu. Burada gösterdiği performansla devlerin dikkatini çeken İspanyol oyuncu, 2011'de Premier Lig ekibi Chelsea'nin yolunu tuttu.

Kariyerinde 138 gol attı

Chelsea formasıyla çıktığı 135 maçta 32 gol ve 58 asistle oynayan Juan Mata, 2014 yılında 44 milyon euro karşılığında Manchester United'ın yolunu tuttu. Manchester United formasıyla 285 resmi maça çıkan ve takımının bel kemiği olan İspanyol futbolcu, 51 gol ve 47 asistle oynadı. Profesyonel kariyerinde toplamda 632 resmi karşılaşmaya çıkan Juan Mata, rakip kalecileri 138 defa avladı.

Juan Mata'nın kupalarla dolu kariyeri, Galatasaray taraftarlarının başını döndürdü. İspanya Milli Takımı ile 2010'da Dünya Kupası'nı kazanan Juan Mata, 2012 yılında Avrupa Şampiyonası sevinci yaşadı. Tecrübeli oyuncu, 2011-2012 sezonunda Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Yorumlar (0)