Jesus'tan Arda Güler yorumu

Dün akşam oynanan Spor Toto Süper Lig maçında uzatma dakikalarında bulduğu golle Gaziantep FK'yı 2-1 yenen Fenerbahçe, zirve takibini sürdürdü. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, bireysel performanslar hakkındaki görüşlerini aktardı. Samet Akaydın, Valencia, Rossi ve Altay'ı öven Jesus, Arda Güler ile ilgili soruya da yanıt verdi.

SPOR 16.01.2023, 10:41 Hakan Öksüz
Jesus'tan Arda Güler yorumu

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray ile zirve mcadelesi veren Fenerbahçe, sezonun ilk yarısının son maçında Gaziantep FK'ya konuk oldu. 8'inci dakikada Enner Valencia ile öne geçen sarı lacivertliler, 55'te Kiçiu'nun golüne engel olamadı. Dakikalar 90+1'i gösterirken bir kez daha sahneye çıkan Enner Valencia, 70'de 10 kişi kalmış rakibini 2-1 mağlup etti.

Galibiyet uzatmada geldi

Gaziantep FK deplasmanında uzatma dakikalarında gelen gol, Fenerbahçe'ye hayat verdi. Sarı lacivertliler, sezonun ilk devresini lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 38 puanla ikinci sırada tamamladı. 

"Samet Akaydın, kalitesini gösterdi"

Teknik direktörü Jorge Jesus maçın ardından düzenlediği basın toplantısında iyi oyunculara sahip Gaziantep FK'yı övdü. Rakibin 70'inci dakikada 10 kişi kalmasıyla rahatladıklarını söyleyen Jesus, "Son 30 dakikada bunu avantaja çevirdik. Samet Akaydın, oynadığı ilk maçta kalitesini gösterdi. Rossi ve Altay çok iyiydi. Valencia, en iyi yaptığı şeyi tekrarladı ve golleriyle maçı bize kazandırdı. Çok fazla pozisyona girmeden de gol atabiliyor." dedi.

"Arda'nın pas kalitesinden yararlanmak istedik"

Portekizli teknik adam, takımın genç yeteneği Arda Güler ile ilgili soruya da yanıt verdi. Arda'nın oyuna girdikten sonraki performansını değerlendiren Jesus, "Bir kişi fazla olmamızın da etkisiyle iyi oynadı. Onu oyuna almamızın sebebi, yüksek pas kalitesinden faydalanmak istememizdi. Fiziksel durumunu her geçen gün geliştiriyor. Milli arada bir sakatlık yaşamıştı. İyileştikten sonra kondisyonunu adım adım yukarı çekmeye başladı. Perşembe günü oynayacağımız kupa maçında daha çok süre alacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)