İşte en çok kazanan teknik direktörler!

Futbolda dünyasında önemli teknik direktörlerin yıllık ücretleri dudak uçuklatıyor. En çok maaş alanlar listesinde ilk sırada Pep Guardiola yer alırken, yıllık 23 milyon Euro geliriyle birçok Süper Lig kulübünden daha çok kazancı var.

SPOR 27.11.2019, 16:29 12.01.2020, 15:52
İşte en çok kazanan teknik direktörler!

TRT SPOR'da yer alan habere göre; futbol camiasının en iyi teknik adamlarının maaşı yıldız futbolcuları geride bıraktı. 70 milyar doları aşan futbol endüstrisinde antrenörlere verilen ücretler gün geçtikçe dahada artıyor. Özellikle iddialı kulüpleri çalıştıran teknik direktörlerin maaşı dudak uçuklatmaya devam ediyor.

Zirvede Guardiola var

Birçok teknik direktörün yıllık kazancı Süper Lig kulübünün bütçesinden daha fazla olarak gözlemleniyor. Dünyanın en çok kazanan teknik adamları arasında ilk sırada 23 milyon Euro ile Manchester City’nin teknik direktörü Pep Guardiola yer alıyor.

Mourinho ikinci, Simeone 3. sırada

İspanyol çalıştırıcıyı 1 hafta önce Tottenham’ın başına geçen Jose Mourinho 18 milyon Euroluk kazancıyla izliyor.

Atletico Madrid’in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone de 15 milyon Euroluk geliriyle üçüncü sırada...

Çin Ligi takımlarından Dalian Yifang’ın İspanyol teknik adamı Rafael Benitez 13 milyon Euro ile en çok kazanan dördüncü teknik adam oldu.

Real Madrid’in Fransız çalıştırıcısı Zinadine Zidane'nin de yılda 12 buçuk milyon Euro kazancı var.

Zidane'ı sırasıyla; Çin ekibi Guangzhou’nun İtalyan teknik direktörü Fabio Cannavaro, İnter’den Antonio Conte, Paris Saint Germain’in Alman teknik direktörü Thomas Tuchel, Barcelona’nın antrenörü Ernesto Valverde ve Liverpool menajeri Jürgen Klopp izliyor.

Türkiye'de zirvede Fatih Terim

Türkiye’de ise Fatih Terim yıllık 3 milyon Euroluk kazancıyla en çok kazanan teknik adamlar arasında ilk sırada yerini aldı.

Yorumlar (0)