İstanbul'da Şampiyonlar Ligi temalı sergi açıldı

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki müzede açılan "UEFA Şampiyonlar Ligi Finalleri" temalı sergi, sporseverleri büyüledi. İstanbul'da 2005 yılında yapılan Şampiyonlar Ligi finalinden 2023'e kadar yapılan tüm final maçlarından hatıra ürünler sergilendi.

SPOR 21.03.2023, 15:22 Hakan Öksüz
İstanbul'da Şampiyonlar Ligi temalı sergi açıldı

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun finali, 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. 2005 yılındaki efsanevi Milan-Liverpool finalinin ardından devler bir kez daha İstanbul'da sahne alacak. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki müzede "UEFA Şampiyonlar Ligi Finalleri" temalı sergi açıldı. 

Ahmet Olmuştur: "Bunu yapan ilk hava yolu markasıyız"

THY özel yolcu salonu Lounge Business'taki müzede efsanevi futbolcuların formaları sergiledi. THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, "UEFA Şampiyonlar Ligi, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri. Bu dev organizasyona sponsor olan ilk hava yolu markasıyız. 2005'te İstanbul'da oynanan final, spor tarihine geçmişti. Finalin yeniden İstanbul'da olması heyecan verici. Finallerden hatıra ürünleri sergiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sergi hakkında konuşan UEFA Sponsorluk ve Lisanslama Yöneticisi Guillaume Sabran, "Şampiyonlar Ligi'nin coşku ve tutkusunu yakalayan bir sergi olmuş. İstanbul gibi tarihi bir şehirde bu serginin açılması memnuniyet verici." dedi.

Sergide Miracle of Istanbul (İstanbul Mucizesi) olarak adlandırılan 2005 yılındaki Şampiyonlar Ligi finalinden 2023'e kadar yapılan 18 finalden hatıra ürünler yer aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi temalı Airbus A330 tipi uçağın bir maketi de serginin orta bölümünde bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi finallerinden hatıra ürünler sergilendi

2005 yılından bu yana gerçekleşen tüm Şampiyonlar Ligi finallerinden alınan hatıra ürünler, sporseverlerin dikkatini çekti. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Steven Gerrard, Paul Scholes, Frank Lampard, Iker Casillas, Ronaldinho, Xavi, Karim Benzema, Arjen Robben, Andres Iniesta ve Thibaut Courtois gibi futbolculara ait forma ve şortlar sergide sergide yer aldı.

Steven Gerrard sergiyi ziyaret etti

Ronaldinho, Steven Gerrard ve Cafu açılıştan birkaç gün önce sergiyi ziyaret eden efsanevi futbolcular arasındaydı. 2005 yılındaki finalde ilk yarısı 3-0 Milan'ın üstünlüğüyle sona eren ve ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 3-3'e getirerek penaltılar yoluyla kupaya uzanan Liverpool'un kaptanı Steven Gerrard, "18 yılın ardından yeniden bu büyüleyici şehirdeyim." dedi.

Cafu ve Ronaldinho'dan açıklamalar

İstanbul'daki efsanevi karşılaşmada kaybeden tarafta yer alan Cafu, "2005'i kaybettik ama 2007'de finalde Liverpool'u yendik. Bu sene yine unutulmaz bir maçın yaşanmasını istiyorum. Sergi harika." diye konuştu. Brezilyalı Ronaldinho ise 2006 yılındaki finalde Arsenal'i yendikleri maçta giydiği formayı burada gördüğü için gurur duyduğunu söyledi.

Yorumlar (0)