İsmail Kartal: "Bu maçta göstereceğiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yarın Moldova takımı Zimbru ile oynayacakları Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı öncesi konuştu. Yüzde 100 olarak hazır olmadıklarını söyleyen İsmail Kartal, "Sezon genelinde sahaya yansıtmak istediğimiz oyun anlayışını bu maçta göreceksiniz." dedi.

SPOR 25.07.2023, 17:40 26.07.2023, 09:30 Hakan Öksüz
İsmail Kartal: "Bu maçta göstereceğiz"

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk karşılaşmasında Moldova ekibi Zimbru'yu konuk edecek. Saat 21.00'de başlayacak maç, Ülker Stadı'nda oynanacak. Maçta Umut Nayir, Rodrigo Becao, Bartuğ Elmaz, Joshua King, Willian Arao, Joao Pedro, Lincoln Henrique, Samet Akaydin, Nazım Sangare ve Emre Demir gibi oyuncular görev yapamayacak.

"Yüzde 50-60 oranında hazırız"

Teknik direktör İsmail Kartal, kritik maç öncesi Can Bartu Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. 22-23 gündür Rusya ve İstanbul'da yeni sezon hazırlıklarını yaptıklarını vurgulayan Kartal, "Sezonun ilk resmi maçına çıkmaya hazırlanıyoruz. Yüzde 100 hazır olduğumuzu söyleyemem. Oyun felsefesi ve fizik olarak tam kapasitemizde değiliz. Yüzde 50-60 oranında hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Sakatlar, milli takımdan gelenler ve yeni oyuncular var. Bu durum gayet normal." dedi.

"Daha önceki sezon bıraktığımız sisteme döneceğiz"

Antrenmanlarla bütün takımı aynı seviyeye çıkartmak istediklerine vurgu yapan İsmail Kartal, "Sezon başındayız, dolayısıyla bazı zorluklar yaşıyoruz. Önceki sezon oyun sistemi farklıydı. Bu sezon daha farklı olacak. Daha önceki sezon bıraktığımız sisteme döneceğiz. Yeni oyunculara, kafamdaki planları anlattım. Zimbru maçında oyun felsefemizle ilgili olumlu sinyaller vererek lige iyi şekilde başlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Hedefimiz, bütün kupalara talip olmaktır"

Yarın oynanacak maça odaklandıklarını kaydeden Kartal, transferde görüşmelerin sürdüğü bazı oyuncuların bulunduğunu belirtti. 

Konferans Ligi'nde bu sezon şampiyon olma hayali kurup kurmadığı sorusunu da yanıtlayan teknik direktör İsmail Kartal, "Kadromuza birkaç oyuncu daha dahil edilecek. A, B ve C planımız mevcut. Transfer işleri kolay değil. Ekonomik problem çıkmasa bile başka bir takım devreye girebiliyor. Sadece 1-2 kişiye odaklı kalamıyorsunuz. Gece gündüz takıma dahil edilebilecek oyuncular hakkında çalışıyoruz. Takımın yükünü alacak oyuncular transfer etmek istiyoruz. Hedefimiz, bütün kupalara talip olmaktır." şeklinde konuştu.

Hangi diziliş ile oynanacak?

Zimbru maçında sahaya yansıtacakları sistemin, sezonun kalan kısmı için ipucu vereceğine dikkat çeken Kartal, "Sezon genelinde sahaya yansıtmak istediğimiz oyun anlayışını bu maçta göreceksiniz. 4-3-3'ün yanı sıra duruma göre 4-1,4-1 ya da 4-2-3-1 sistemine geçebileceğiz. Ofansif ve defansif anlamda maç içinde akışkanlık olabilir ama temel olarak bu sistemlerden şaşmayacağız. Skor değişimlerine göre 2 forvete de dönebiliriz." dedi.

Yorumlar (0)