Bakımevindeki engelliye kötü muamele uygulayan iki şüpheli tutuklandı

Olay İstanbul Büyükçekmece’de meydana geldi. Büyükçekmece'deki bir bakımevinde kalan engelli hastaya kötü muamelede bulundukları gerekçesi ile "işkence" suçundan tutuklanan iki zanlının savcılık ifadelerine ulaşıldı.

YAŞAM 25.07.2023, 18:01 26.07.2023, 13:46
Bakımevindeki engelliye kötü muamele uygulayan iki şüpheli tutuklandı

Büyükçekmece'de Özel Gözlem Engelli Bakımevi'nde kalan engelli vatandaşa kötü muamele uygulandığına ilişkin bir videonun sosyal medya kanallarında yayılması üzerine gözaltına alınan görüntüdeki N.C. ile görüntüyü çeken M.P.’nin emniyetteki işlemleri sona erdi.

Şüpheliler tutuklandı

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüpheliler, savcılık işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise tutuklanmaları istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler M.P. ile N.C. hakkında "işkence" suçundan dolayı tutuklanması yönünde karar verdi.

‘‘Sevecen ve samimi bir şekilde şakalaşıyorduk’’

Savcılık ifadelerine ulaşılan şüphelilerin beyanı ise şu şekilde:

N.C. ifadesinde, bahsi geçen bakımevinde bir senedir çalıştığını, hastalar ile ayrı ayrı ilgilendiğini ve onların bakımlarını yaptığını belirterek, "Amacım asla hastaya zarar vermek, onu aşağılamak değildi. Yalnızca sevecen ve samimi bir şekilde şakalaşıyorduk. Bazen biz böyle şakalaşırdık. Bu durumu videodaki mimiklerimden de anlamanız mümkün. Arkadaşım M'nin ise videoyu çektiğini biliyordum. Şaka olmasaydı eğer buna müsaade eder miydim hiç?" sözlerine yer verdi.

Diğer zanlı M.P. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, videoyu çekmediğini ve olay ile ilgili bilgisi bulunmadığını öne sürdü.

Olay nasıl oldu?

Büyükçekmece'de bulunan özel bir bakımevinin görevlilerinin bir hastaya kötü muamelede bulunmasına yönelik videonun sosyal medya kanallarında yayımlanması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Valiliği tarafından başlatılan idari soruşturma tamamlanana dek bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş, merkezde hizmet alan vatandaşlar ise başka kuruluşlara sevk edilmişti.

Polis ekipleri tarafından yapılan araştırmada ise görüntülerde yer alan N.C. isimli şüpheli ile videoyu çeken M.P. gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)