"Irkçılık konusunda FIFA ve UEFA işini düzgün yapmıyor"

MKE Ankaragücü'nün başarılı orta saha futbolcusu Ricardo Faty, ırkçı saldırılara karşı FIFA ve UEFA'nın yeterli adımları atmadığını dile getirdi.

SPOR 27.11.2019, 13:31 12.01.2020, 15:59
"Irkçılık konusunda FIFA ve UEFA işini düzgün yapmıyor"

Futbol sahalarında son zamanlarda daha çok rastlanan ırkçılık hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan başarılı futbolcu, “Dürüst olmak gerekirse, FIFA ve UEFA'nın işini düzgün yaptığını düşünmüyorum." ifadelerine yer verdi.

Irkçılığa karşı alınabilecek çok fazla yolun olduğunun altını çizen Faty, futbol otoritelerinin bu tarz şeyleri ortadan kaldırmak için yeterli önlem almadığını belirtti.

Faty, "Örneğin, İngiltere'de holiganizm ortadan kaldırıldı ama İtalya'da bu meselenin ciddiye alındığını düşünmüyorum, çünkü her hafta sonu bir şeyler oluyor. İnsanlar, FIFA'dan ya da futbol federasyonundan korkmuyor. Bu örgütler bu konuda daha güçlü olmalı." dedi.

Yaklaşık 5 yıldır Türkiye'de oynan 33 yaşındaki oyuncu, burada olduğu için çok mutlu ve keyifli olduğunu söyleyerek, bu zamana kadar hiçbir ırkçı saldırıya maruz kalmadığını ifade etti. 

Irkçılık İtalya'da gündemden düşmüyor

Roma'da da oynayan tecrübeli orta saha, "Kişisel olarak şimdiye kadar hiçbir ırkçı saldırıyla karşılaşmadım. Bazı arkadaşlarım bu tarz durumlarla karşılaştı ve bunların çoğu İtalya'da. Irkçılık, İtalya için büyük bir problem." şeklinde konuştu.

İtalya'da son zamanlarda futbolculara karşı yapılan ırkçı saldırılar azalmayıp, aksine hızla artış gösteriyor.

Inter'in Belçikalı futbolcusu Romelu Lukaku, eylül ayında oynanan Cagliari karşılaşmasında ırkçı tezahüratlara maruz kalmıştı. Serie A'da yürütülen soruşturma neticesinde Cagliari'ye hiçbir yaptırım olmadı.

80 yaşındaki spor yorumcusu Luciano Passirani de Lukaku'yu sahada durdurabilecek tek şeyin ona 10 tane muz vermek olduğunu söylemesinin ardından çalıştığı kanaldan işten çıkarılmıştı.

Serie A'da ırkçı saldırılara maruz futbolcular arasında Mario Balotelli ve Kalidou Koulibaly de yer alıyor.

Irkçılığa ve ayrımcılığa son vermek amacıyla farklı çalışmalar yürüten UEFA, farkındalık oluşturmak için Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Zlatan Ibrahimovic gibi futbol yıldızlarının katıldığı görüntülü bir kampanyaya imza atmıştı.

Yorumlar (0)