İran, futbolda oldukça kötü günler geçiriyor!

İran'da futbol camiası, siyasilerin müdahalesi ve ekonomik yaptırımları sebebiyle oldukça zor günler yaşıyor.

SPOR 18.12.2019, 14:28
İran, futbolda oldukça kötü günler geçiriyor!

İran Millî Takımı Teknik Direktörü Portekizli Carlos Manuel Brito Leal Queiroz'un görevinden ayrılmasının ardından yerine gelen Belçikalı Marc Wilmots da sözleşmesini feshederek ülkeden ayrıldı. Yine İran'ın önde gelen ekiplerinden olan Persepolis'in Teknik Direktörü Hırvat Branko Ivankovic, İstiklal'in Teknik Direktörü İtalyan Andrea Stramaccioni ve Traktör'ün Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin görevlerinden ayrılmaları, futbolda yaşanan sorunların tartışılır hale gelmesinin sebebi oldu.

"Verzişi-3" Editörü Pejman Rahber, yabancı antrenörlerin ayrılma sebebini söz verilen paraların zamanında ödenememesi olarak dile getirdi.

Rahber, "Önceleri paraların geç ödenmesi çok yadırganmazdı. ABD'nin yaptırımları ve bankalar aracılığıyla para transferinin zorlaşması konuyu hassas bir hale getirdi. Milli Takım Teknik Direktörü Wilmots ve İstiklal'in Teknik Direktörü Stramaccioni paralarını alamama nedeniyle İran'ı terk ettiler." açıklamasında bulundu.

Branko'nun Persepolis'ten yaklaşık 1 milyon dolar alacağının olduğunu ifade eden Rahber, "Milli Takım Teknik Direktörü Wilmots göreve başlamasının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen ücretini alamayınca anlaşmasını feshetti." dedi.

"Ekonomik kriz ciddi bir sorun haline geldi"

Rahber, "Yabancı antrenörlerin paralarının ödenememesinin nedeni, yaptırımlar sebebiyle uluslararası para transferinde yaşanan sorunlar ve ekonomik krizdir. Bu sorun kulüpler için ciddi bir sorun haline geldi. Bu durum hak mahrumiyeti, kulüplerin gelirlerinin düşmesine ve yüksek miktarda ceza ödemelerine neden oluyor." şeklinde konuştu.

İran futbol kulüplerinin ekonomik ihtiyaçlarını resmi veya yarı resmi kaynaklardan temin ettiğini söyleyen Rahber, piyasadaki nakit problemi sebebiyle televizyon yayın gelirleri ile yarı resmi şirketlerin taahhüt ettikleri paraların ödenemediğini belirtti.
 

Yorumlar (0)