Hollanda lider turladı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda, Katar'ı 2-0 yendi. Puanını yediye yükselten Hollanda, son 16'ya adını yazdırdı. Organizasyonun ev sahibi Katar ise puan alamadan turnuvaya veda etti.

SPOR 29.11.2022, 21:00
Hollanda lider turladı

Al Bayt Stadyumu'ndaki mücadele karşılıklı ataklarla start aldı. Katar kuvvetli rakibi karşısında hücumda ara ara etkili oldu. Katar'ın kanatlardan peş peşe ortalar yapması Van Dijk'ı da kızdırdı. Başarılı defans oyuncusu, arkadaşlarına toparlanmalarına yönelik sert uyarılarda bulundu. 

Hollanda 26'ıncı dakikada aradığı golü bulabildi. Klaassen'den aldığı pasla rakip ceza alanına giren Gakpo, ayak içiyle gerçekleştirdiği vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelere gönderdi: 1-0

Hollanda müsabakasının ilk devresini bu skorla üstün olarak kapattı.

Hollanda zorlanmadı

Hollanda ikinci devreye golle başladı. 49'uncu dakikada sağdan gelişen atakta arka direğe doğru açılan meşin yuvarlağı altıpas önünde Depay kontrol etmeyi başardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda top file bekçisi Barsham'dan geri döndü. Boşta kalan meşin yuvarlağı De Jong filelerle buluşturdu: 2-0

Hollanda'nın bulduğu ikinci golün ardından oyunda tempo bir hayli düştü. Avrupa ekibinin 90+2'inci dakikada Berghuis ile bir şutu da direkten oyun alanına geri döndü.

Oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan Hollanda, yeşil sahadan rahat bir galibiyetle ayrılmasını bildi.

Weghorst forma giydi

Hollanda'da Cody Gakpo gollerine devam etti. Senegal ve Ekvador karşılaşmalarında birer gol atan Gakpo, Katar müsabakasını da boş geçmedi.

Hollanda'nın 23 yaşındaki futbolcusu, turnuvadaki üçüncü mücadelede üçüncü golünü kaydetti. Gakpo, gol krallığında da Kylian Mbappe ve Enner Valencia'yı yakaladı.

Hollanda kadrosunda bulunan Beşiktaşlı Wout Weghorst maçın 83'üncü dakikasında Gakpo'nun yerine oyuna girdi.


(Arşiv)

Yorumlar (0)