Hıncal Uluç'tan Galatasaray'ın genç yıldızlarına çağrı: "Ayrılıp geleceğinizi kurtarın"

Galatasaray'ın, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor'a 2-0 yenildiği maçtan sonra teknik direktör Fatih Terim genç oyuncularının performansına eleştiride bulunurken, usta yazar Hıncal Uluç, sarı-kırmızılı takımın iki yıldızına flaş bir çağrıda bulundu. Uluç, o futbolcular için "ara transferde ayrılın, geleceğinizi kurtarın" dedi. İşte Uluç'un o yazısı...

SPOR 07.12.2019, 13:57 07.12.2019, 14:00
Hıncal Uluç'tan Galatasaray'ın genç yıldızlarına çağrı: "Ayrılıp geleceğinizi kurtarın"

"Allahtan evde tek başımaydım da, "Yaşa Tuzla!.. Hakemi de yendiniz Fatih Terim'i de" diye çığlık atarak havaya fırladığımı kimse görmedi..

Gören olsa, delirdiğime hükmedebilirdi zaten..

Niye böyle delicesine sevindim, üçüncü küme takımı Tuzla'nın (Adı İkinci Lig ama yanılmayın, baştakine Süper Lig denince, alttakiler "Birinci" diye başlıyor ya) hem de Ali Sami Yen'de, Galatasaray'ı 2-0 gibi net bir skorla yenmesine?..

Dedim ya, "İyi Galatasaraylıyım" da ondan..

Buradaki "iyi"yi iyi değerlendirmeniz lazım...

galatasaray tuzla ile ilgili görsel sonucu

"İyi Galatasaraylı" fanatik değildir. Holigan hiç değildir. İyi Galatasaraylı takımının iyi futbol oynamasını, oynadığı futbolla zevk ve umut vermesini ve öyle kazanmasını ister. Rakibi hakem yardımıyla ezip kazanmayı içine sindiremez.

Futbolcularının sahada pislik, sahtekârlık yaparak avantaj sağlamalarına kahrolur. Sportmen ve centilmenlikte örnek olmalarını ister..

Takımının hep yükselmesini, birlikte Türk futbolunu da yükseltmesini ister..

Bu senenin özelinde, Fatih Terim'in akıllara sığmaz hatalarını görmesini, kendine gelmesini ve eski Fatih Terim günlerine dönmesini ister..

galatasaray tuzla ile ilgili görsel sonucu

İşte Galatasaray'ın yenilmesini bunlar istetti bana.. Yenildiler, ama sıradan, futbolda her zaman olan tesadüf yenilgilerden biri değildi, Tuzla'nın galibiyeti...

Hem de hakem tarafından biçilip 10 kişiye indirildikten sonra gelen o muhteşem Osmanlı Tokadı ile yere serişti, Galatasaray'ı.

Onun için havalara sıçradım işte...

Önce Hakem olmayan Hakemi anlatayım.

Volkan Bayarslan!.

galatasaray tuzla ile ilgili görsel sonucu

Ben hakemlerin, kendilerine orta/ üst sınıf bir ekonomik yaşam sağlayan gelirlerini sürdürebilmek için, Fener, Galatasaray, Beşiktaş sırasıyla Üç Büyükler uşaklığı yapmalarına alışmış bir adamım. Çok gördüm, çok da yazdım bugüne dek...

Ama Üçüncü Küme takımı Tuzla'nın geçen yılın hem lig, hem kupa şampiyonu Galatasaray'ı kendi evinde devirmesine engel olmak için, sadece gözlerini değil, vicdanını da bu kadar köreltmeyi göze alanına ilk defa rastladım..

Adam resmen, alenen Galatasaray forması giydi.

Bu lafım yorum değil...

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp Kaptan, maçın bandını da, hakemini de alsın. Buluşalım. Bu dediğimi kanıtlayacağım..

Basit bir örnek.. Hakem hakem olsa, geçiniz, vicdanlı insan olsa, maçı 10 kişi bitiren takım Galatasaray olurdu, Tuzla değil..

Alp Başkan sadece şu iki pozisyonu izle yeter...

galatasaray tuzla ile ilgili görsel sonucu

Bu ülkenin en çok hakem aldatan adamı, Brugge Teknik Direktörüne, Galatasaray için "Ben hayatımda maç boyu bu kadar çok yere yatan takım görmedim" dedirtenlerin başında gelen Adem, birbirinden güzel kurtarışlar yapan Tuzla kalecisinden kurtulmaya karar vermişti, sanki..

Önce havadan gelen topu rahatça bloke eden ve degaj yapmaya hazırlanan Bayram'a hızla koştu ve ayağına bastı. Oyun gereği falan değil.. Doğrudan sakatlamak için.. Ama sakatlayamadı. Bayram ayağa kalkınca, bu defa gidip dalaştı ki, attırsın...

Bayram "Git işine" der gibi dokundu kendisini iten Adem'e.. Adem'in istediği o dokunuştu zaten. Suratını tutarak kendisini yere bir attı ki, sanırsınız, Bayram, Adem'e Joe Louis gibi kroşe patlattı da gözünü dağıtıp yere serdi...

Hakem ne yaptı?.

Bayram'a sarı kart!.

Sakatlamak için haince giren Adem'e ceza yok. Tersine, yaptığı daha da haince muhteşem artistliğe ödül...

galatasaray tuzlaspor hakem volkan ile ilgili görsel sonucu

Bre adına "Hakem" denen adam!

Diyelim "Gerçek" ayağa basmayı görmedin.. Faul de vermedin, kart da çıkarmadın. Olabilir.. Peki, surata olmayan darbeyi, yani "yalan"ı nasıl gördün de, Bayram'a sarı çıkardın?..

"Hakeme gözlük" derler. Sendeki özel galiba... İstersen gösteriyor, istemediğini saklıyor.

İkinci sahne ardından geldi, "nasılı" anlatan!. Maçı nasıl gördüğünü anlatan..

Tuzlalı Muhammed, takımının ikisi golle sonuçlanan harika kontrataklarından birinde, topu çizgi üzerinde sürüyordu ki, taca kaçırdı, bir karış.. Kendine kızdı tabii.. Galatasaraylı futbolcu da arkasında bekliyordu, taç atmak için. O ortamda topu hafifçe, dikkat edin hafifçe ve arkasındaki Galatasaraylıya doğru, tribüne değil, çizgiye paralel doğru Galatasaraylının eline doğru topukla hafifçe itti.

galatasaray tuzlaspor muhammed ile ilgili görsel sonucu

Hakem denen "Vicdan özürlü" adam aradığı fırsatı bulmuştu. Elini cebine attı, zaten sarı kartlı Muhammed'e ikinci sarıyı ve kırmızıyı çıkardı. Maçın bitmesine uzatmaları dahil 10 dakika varken, 1-0 öndeki Tuzla'yı 10 kişi bıraktı ki, Galatasaray artık maçı alsın, hiç değilse beraberliği kurtarsın..

Futbol tarihi bu kadar ucuz bir sarı kart görmemiştir.

Bir pozisyonda, Tuzla'yı bu maça, Galatasaray'ı ve Fatih Terim'i harika analiz ederek hazırlayan, adını ilk defa duyduğum Gürses Kılıç Hocayı gösterdi yayıncı kuruluş kenarda.. Gülüyordu o da artık, hakemin haline gülüyordu..."

.


 

Yorumlar (0)