Giresunspor 44 yıl sonra Süper Lig'e çok yakın

TFF 1. Lig'de sezon boyunca Süper Lig'e yükselmek için mücadele veren GZT Giresunspor, uzun yıllar sonra en üst lige çok yaklaştı.

SPOR 05.05.2021, 16:26 05.05.2021, 18:04
Giresunspor 44 yıl sonra Süper Lig'e çok yakın

TFF 1. Lig'de son maçından üç puan kazanmasıyla Süper Lig'e yükselecek olan GZT Giresunspor, 44 yıl sonunda hedefine çok yaklaştı.

Takım, kuruluş yılı 1967 yılından 4 yıl sonra 1970-1971 sezonunda bir alt ligden Türkiye'deki en üst seviye lige yükseldi.

1971-1972'den başlayarak Üst üste 6 sezon en üst seviye ligde mücadele eden Karadeniz temsilcisi, 1977'den bu yana Süper Lig'den uzak.

7 yıldır 1. Lig’de

TFF 1. Lig'e yükseldiği 2014-2015 sezonundan bu yana 7 sezondur mücadele veren GZT Giresunspor, sadece 2016-2017 sezonunda ligi ilk 6’ya girerek tamamlamıştı. 

Play-off yarı finalinde Eskişehirspor ile karşılaşan GZT Giresunspor, ilk maçta sahadan berabere, rövanştaysa yenilgiyle ayrılarak elenmişti 

İnişli çıkışlı performans gösteren Karadeniz temsilcisi 2018-2019 sezonundaysa küme düşme korkusunu yaşadı.

67 puanla 2. sırada

Bu sezon istikrarlı bir görüntü veren yeşil beyazlı takım ligin son haftasına 67 puanla ikinci sırada girdi. 

GZT Giresunspor, Tuzlaspor karşılaşmasından galip ayrıldığında rakiplerinin puanına bakılmaksızın Süper Lig’e çıkacak.

Süper Lig için son 90 dakika!

GZT Giresunspor'un teknik direktörü Hakan Keleş, Süper Lig'e çıkmak için son 90 dakikalarının kaldığını söyledi.

İyi hazırlanıp hedefledikleri Süper Lig'e çıkmak istediklerini söyleyen Keleş, inanılmaz bir konsantrasyonda bulunduklarını, önlerindeki 90 dakikayı galip bitirip Süper Lig'e çıkmak istediklerini söyledi.

Her şey için son bir maç

Bu sezon ligde 18 kez golle gol krallığında ikinci sırada bulunan Ibrahima Balde ise bugünkü duruma gelmelerinin kolay olmadığını, herkesin sıkı çalışmasıyla bunu elde ettiklerini söyledi.

Mükemmel bir iş yaptıklarını ifade eden Balde, takımında bulunduğu ve takım arkadaşlarıyla olduğu için mutlu olduğunu söyleyerek her şeyi yoluna koymak için son bir maçları kaldığını söyledi.

Golcü Balde, takımları, taraftarları, başkanları ve şehirleri için yapmaları gereken tek şeyin 44 yıllık hayalin gerçekleştirmeleri olduğunu belirtti. 

Balde, iyi ya da kötü oynayarak önlerindeki finali kazanıp 3 puana sahip olarak kazanmak zorunda olduklarını vurguladı.

Kendi performansını düşünmediğini aktaran Balde, maçta kim gol atarsa atsın üç puanın gelmesinin önemli olduğunu söyledi. 

“Bu mutluluğu yaşamak istiyoruz”

Giresunspor’un sağ beki Hayrullah Bilazer de sezon başından beri çok büyük fedakarlıklar yaparak çok emek verdiklerini vurguladı.

Bilazer Süper Lig’e 90 dakika kaldığını, heyecanlı olmakla beraber bunun verdiği mutluluğun da olduğunu söyledi.

Allah'ın izniyle son maçı kazandıklarında şampiyon olacaklarını 44 yıldır devam eden hasrete son vereceklerini söyleyen Bilazer, hep birlikte bu sevinci yaşayıp  şampiyonluğu kutlamak ve bu mutluluğu yaşamak istediklerini belirtti.

Yorumlar (0)