Galatasaray şampiyonluk için sahaya çıkacak: Ankaragücü maçı öncesi son durum

Galatasaray, yarın saat 20.00'de oynanacak maçta Ankaragücü'nü yenmesi durumunda şampiyonluğu garantileyecek. Böylece Fenerbahçe ile şampiyonluk sayısı farkı 4'e çıkacak. Kritik maç öncesi Galatasaray'da 6 oyuncu kart sınırında bulunuyor.

SPOR 29.05.2022, 16:07 Hakan Öksüz
Galatasaray şampiyonluk için sahaya çıkacak: Ankaragücü maçı öncesi son durum

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında yarın MKE Ankaragücü deplasmanına çıkacak. 79 puanla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılılar, en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde bulunuyor. Yarın 20.00'de oynanacak maçta galip gelmesi durumunda Galatasaray, şampiyonluğu garantileyecek.

6 oyuncu kart sınırında, Zaniolo yok

Galatasaray'da 6 oyuncu, 4 Mayıs Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncuların Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Mauro Icardi ve Milot Rashica olduğu kaydedildi. Nicolo Zaniolo ise sarı kart cezası nedeniyle MKE Ankaragücü karşılaşmasında sahaya çıkamayacak. 

Fenerbahçe ile fark 4'e çıkacak

Galatasaray, ipi göğüslemesi halinde Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'un ardından 3 sezon sonra yeniden şampiyon olacak. Süper Lig'de 23. şampiyonluğuna çok yakın olan Galatasaray, en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki şampiyonluk sayısı farkını 4'e çıkartacak.

Sarı-kırmızılıların sezonu şampiyon bitirmesi halinde ligde yerli teknik direktör başarısı, kesintisiz şekilde sürecek. Brezilyalı Zico, 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyon yaparak ligde bu başarıyı tekrarlayan son yabancı teknik direktör oldu. 

Yerli teknik adamlar, lige ambargo koydu

2007-2008 sezonundan beri Süper Lig'de 15 sezon boyunca Türk teknik adamların takımları şampiyonluk ipini göğüsledi. 2007-2008 sezonunda Feldkamp'tan devraldığı Galatasaray'ı şampiyon yapan Cevat Güler ile başlayan seri, geçen sezon Trabzonspor'u mutlu sona ulaştıran Abdullah Avcı ile devam etti.

Yorumlar (0)