Cumhurbaşkanı Seçimi kesin sonuçları 1 Haziran'da duyurulacak

Yüksek Seçim Kurulunca, ikinci turu gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimlerinin kesin sonuçları, 1 Haziran günü Resmi Gazete'de yayımlanacak.

GÜNDEM 29.05.2023, 16:38
Cumhurbaşkanı Seçimi kesin sonuçları 1 Haziran'da duyurulacak

Türkiye, 28 Mayıs günü Cumhurbaşkanı seçimleri adına sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlar çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı mücadelesinde Recep Tayyip Erdoğan galip geldi.

İtiraz süreçleri değerlendirilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), takvimine göre, ikinci tur oylamasıyla bağlantılı şekilde sandık kurullarının tutanakları ve kararlarına yönelik ilçe seçim kurullarına gerçekleştirilecek itiraz süreci bugün 17.00’da tamamlanacak.

İtirazlar ise en geç 23.59'a kadar sonuçlandırılacak.

30 Mayıs günü, ilçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına yönelik, il seçim kurullarına sağlanacak itiraz süreci saat 17.00'de tamamlanacak ve en geç saat 23.59'a kadar kararlaştırılacak.

31 Mayıs günü ise il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK’ya getirilen itiraz süresi sonlanacak.

YSK, 1 Haziran günü ise il seçim kurulu kararları ve il birleştirme tutanaklarına yönelik gelen itirazlar kapsamında karar vererek, kesin seçim verilerini aynı gün Resmi Gazete ile televizyon ve radyoda duyurulmak üzere ilgili makamlara yollayacak.

Yorumlar (0)