Galatasaray resmen açıkladı: Futbolun başına getirildi

Galatasaray, futbol takımının sportif direktörlük görevine Pasquale Sensibile'nin getirildiğini duyurdu.

SPOR 17.02.2022, 19:08 17.02.2022, 19:42
Galatasaray resmen açıkladı: Futbolun başına getirildi

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, Başkan Yardımcısı Özgür Kalelioğlu, "Futbol takımı sportif direktörlüğü görevine bu görevde çok büyük deneyimi ve bilgi birikimi olan, dünya futbolunun önde gelen isimlerinden Sensibile'yi getirdik. Bugüne değin Roma, Juventus ve Palermo gibi önde gelen Avrupa kulüplerinde önemli başarılar elde etmiş olan Sayın Sensibile'nin, kulübümüze de çok büyük hizmetler yapacağına kalpten inanıyoruz." şeklinde konuştu. 

Sportif danışman olarak görev yapan Luis Campos'un tavsiyesiyle Sensibile'yi Galatasaray'a kazandırdıklarını belirten Kalelioğlu, "Yalnızca kulübümüzü değil aynı zamanda Türk futbolunu, içerisinde bulunduğu maddi çıkmazdan kurtaracak bir yaklaşım olarak görülmelidir." dedi.

"Yıldız fabrikasına dönüştüreceğiz"

Kalelioğlu yeni dönemde takımı yıldız fabrikasına çevirmek istediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Günümüzün maddi şartları için yeni bir yol haritası belirledik. Son 20 senelik dönemde Türk futbolunun başarısızlığı ortadadır. Yeni dönemdeki hedefimiz Galatasaray'ı gerçek manada bir yıldız fabrikasına çevirmek. Kesinlikle bir küçülme olarak görülmemelidir. Yakın geçmişte, Sayın Campos'un liderliğinde, Lille ve Monaco takımlarının, PSG'ye karşı elde ettiği şampiyonluklar ve oyuncu satışından kulüplerin kazandığı yaklaşık olarak 600 milyon avroluk maddi kaynak, bahse konu modelin ne denli başarılı olduğunun somut kanıtıdır."

"12 futbolcuyla görüşüyoruz"

Sensibile ve Campos'un tavsiye ettiği 12 futbolcuyla ön görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Kalelioğlu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"40'a yakın futbolcunun 12'siyle görüşüyoruz. 2000 ruhunu tekrar canlandırmak istiyoruz. Yolumuz son derece zorlu. Taraftarımızın desteğini almak zorundayız. Onları bu sezon ne kadar üzdüğümüzü çok iyi biliyoruz. Galatasaray'ı yeniden zirveye taşımak için çalıştığımızı bilsinler. Taraftarlarımızdan isteğimiz sosyal medya mecraları başta olmak kaydıyla, zaman zaman kasıtlı olduğunu düşündüğümüz manipülasyonlara kulaklarını asmamalarıdır. Onlarla kuvvetliyiz ve onlarla kazanacağız."

Yorumlar (0)