Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan açıklama

Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklamada bulunan Fahrettin Koca, 65 yaş ve üstü için ilaç dağıtımının başlatıldığını duyurdu. Omicron varyantından kaynaklanan vakaların düşüş gösterdiği kaydedilen açıklamada, TURKOVAC'ın dağıtımına ilişkin detaylar da aktarıldı.

GÜNDEM 17.02.2022, 19:28
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Koca başkanlığında yapılan Bilim Kurulu toplantısı tamamlandı. Koca, toplantının ardından yazılı açıklama yaptı. 

"Hastaneye yatışlar yüzde 28 oranında azaldı"

Koca, şunları kaydetti:

"Omicron'dan kaynaklanan yüksek vaka sayıları düşüşe geçti. Megakent İstanbul'da vaka sayıları son 10 gün içerisinde yüzde 62 oranında düşüş gösterdi. Bu durum diğer kentlerimizde de aynı seyirdedir. Geçtiğimiz pazartesi günü itibarıyla vaka sayıları ülke genelinde düşüyor. Önümüzdeki haftalarda da büyük düşüşler bekliyoruz. 

Son 7 gün içerisinde hastane yatışları yüzde 28 oranında azaldı. Sağlık sistemimiz en yüksek vaka sayılarının görüldüğü dönemde bile zorlanmamıştır. 

'Molnupiravir' etken maddeli ilacın kullanımına geçildi. 65 yaş ve üstü yaşlılarımız ile bağışıklığı baskılanmış yurttaşlarımıza bahse konu ilaç dağıtılmaktadır. 

Yerli aşımız büyük kentlerimize dağıtılmıştır. İlçelere dağıtımlar da başlıyor. İki hafta sonra aile hekimliklerimize de aşımızı ulaştıracağız. Yerli aşımızı tüm yurttaşlarımıza öneriyoruz.

Salgından en fazla etkilenen 65 yaş ve üstü bireylerin korunması en büyük önceliğimizdir. Yeni ilaçların kullanımı ve hatırlatma dozlarının yapılması çok önemlidir. Hafif seyretmesi sebebiyle soğuk algınlığı ve nezleyle karıştırılabiliyor. En ufak bir belirtide, özellikle de büyüklerimiz zaman kaybetmeden test yaptırmalıdır. İlacın kullanımına erkenden başlanması tedavisi başarısını da önemli oranda artıracaktır. Testin hızlı bir şekilde yapılması ve ilacın erkenden kullanılması büyüklerimiz için çok önemlidir."

Yorumlar (0)