Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu

Galatasaray Spor Kulübü'nün 103'üncü dönem yönetiminin seçildiği olağanüstü seçimli genel kurulda oy sayımı sona ererken, Dursun Özbek başkanlığa bir kez daha seçildi.

SPOR 11.06.2022, 21:28
Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu

Galatasaray Lisesi'nde iki adaylı olarak yapılan genel kurulda 24 sandıkta da sayım işlemi tamamlandı. Başkan adaylarından Özbek, açıklanan 23'üncü sandıkta 155, son sandıkta ise 116 oy aldı. Eşref Hamamcıoğlu'na ise 23'üncü sandıkta 59, son sandıkta 85 oy aldı.

Beyaz listelerde bulunan oyların tasnifiyle birlikte 2 bin 208 oya ulaşan Özbek, bir kez daha başkanlığa seçildi.

Hamamcıoğlu ise 2 bin 73 oyda aldı.

İki sene görev yapacak

Başkan Özbek, iki sene süreyle bu görevi yürütecek.

Özbek, seçimdeki toplam 24 sandığın 14'ünü önde götürdü.

Uzun bir süre rakibinin arkasında olan Özbek, 14'üncü sandıktan sonra gerçekleştirdiği atakla farkı kapattı ve öne geçti. Son 11 sandığın 10'unda Hamamcıoğlu'ndan daha çok oy alan Özbek, toplamda ise 14 sandıkta üstünlüğü sağladı.

Bir sandıkta beraberlik bozulmazken, 9 sandıkta ise Hamamcıoğlu'na daha çok oy çıktı.

Hamamcıoğlu yine kaybetti

Galatasaray Spor Kulübü'nde geçtiğimiz sene gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda da başkanlığı son sandıklarda yitiren Hamamcıoğlu, bu sene de benzer bir durumla karşılaştı.

Geçtiğimiz sene beş adayın yarıştığı 30 sandıklı seçimde uzun bir süre rakiplerinin önünde götüren Hamamcıoğlu, 28'inci sandıkta Burak Elmas tarafından geçilmiş ve 40 oy farkla başkanlığı kaybetmişti.

Hamamcıoğlu, 24 sandıktan oluşan bu seneki seçimde ise 22'inci sandıkta Özbek'e geçildi ve seçimden mağlup olarak ayrıldı.

Yorumlar (0)