Galatasaray, Avrupa'da galibiyet peşinde!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Club Brugge ile karşılaşacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 30 maçta yalnızca 2 galibiyet yaşadı. Avrupa kupalarında toplam 99 galibiyeti elde eden sarı-kırmızılı takım, son 11 karşılaşmayı kazanamadı ve 100. galibiyetini elde edemedi.

SPOR 25.11.2019, 14:10 12.01.2020, 16:21
Galatasaray, Avrupa'da galibiyet peşinde!

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun beşinci hafta maçında Belçika’nın Club Brugge kulübünü ağırlayacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında son dönemde adeta galibiyet yüzü görmedi.

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında çıktığı son 11 karşılaşmada galibiyet yaşayamadı.

Avrupa kupalarındaki son galibiyetini geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk karşılaşmasında Rusya ekibi Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup ederek yaşayan Galatasaray, bu maçtan sonra istediği sonuçları yakalayamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Lokomotiv Moskova galibiyetinden sonra geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 5 maçta bir beraberlik alıp 4 kez yenildi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nden sonra UEFA Avrupa Ligi’nde iki maça çıkan Galatasaray, birer beraberlik ve yenilgiyle Avrupa serüvenini sonlandırdı.

Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki ilk karşılaşmasında deplasmanda Belçika ekibi Club Brugge ile berabere kalırken, sahasında Fransa’nın Paris Saint-Germain takımına yenildi. Sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki iki maçta İspanya’nın Real Madrid takımına mağlup oldu.

Son 30 karşılaşmada 2 galibiyet

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarındaki son 30 karşılaşmada yalnızca 2 galibiyet aldı.

Galatasaray, bu süre zarfında 19 kez yenildi, 9 maçta ise berabere kaldı.

Gol yolunu bulamıyor

Sarı-kırmızılı kulüp, Avrupa kupalarındaki son 5 karşılaşmalarında gol yollarında oldukça etkisiz oldu.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Portekiz’in Benfica kulübüne 2-1 mağlup olduğu maçın ardından çıktığı 5 Avrupa kupası karşılaşmasında gol kaydedemedi.

Sarı-kırmızılı ekip, geçtiğimiz sezondan 1 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının yanı sıra bu sezonki 4 UEFA Şampiyonlar Ligi maçında gol atamadı. Galatasaray, söz konusu süreçte kalesinde 8 gole engel olamadı.

Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden 32 kulüp içerisinde, 5. maçlar öncesi, gol sevinci yaşayamayan tek takım...

Yorumlar (0)