G. Saray Başkan yardımcısı takımın borcunu açıkladı

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal takımın borcunun 31 Mart 2020 itibarıyla 1 milyar 656 milyon TL olduğunu duyurdu.

SPOR 20.06.2020, 18:50
G. Saray Başkan yardımcısı takımın borcunu açıkladı

Galatasaray'ın Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, takımın video konferans ile gerçekleşen Haziran ayı olağan toplantısında ele alınan mali ve genel konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

Salgın öncesinde ligde iyi bir çıkış yaptıklarını açıklayan Kançal, takımın iyi mücadelesi ile birlikte zirveye 3 puan yaklaştığını fakat pandemiden dolayı liglere verilen araların ardından yaşanan sakatlıklar ve talihsiz olayların takımı zor duruma soktuğunu ifade etti. Kançal tüm bunlara rağmen şampiyonluk iddiasının devam ettiğini söyleyerek teknik ekip ve futbolculara güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

"35 milyon Euro nakit akış kaybı var"

Süper Lig'e koronavirüs sebebiyle verilen aradan önce oynanan son Beşiktaş derbisinin seyirci olmadan oynanmasından dolayı gişe hasılatını iade etmek üzere kaybettiklerini ifade eden Kaan Kançal, pandemi döneminde yayın gelirlerinin tamamen durduğunu ve mart, nisan ve mayıs gelirlerini alamadıklarını söyledi. Bununla birlikte mağazalarının kapatıldığını, satılmayan stoklarının maliyetinin oluştuğunu aktaran Kançal, kur farkı zararlarının olduğunu kamuoyuyla paylaştı. 

Sponsorlar nedeniyle zararın daha da katlanmadan ve öteleme yoluyla da mali açıdan sıkıntılı durumun kısmen önüne geçebildiklerini ifade eden Kançal ekonomik daralma nedeniyle gelecek sezonda sponsorluk gelirlerinde azalma olacağını kaydetti. 

Belirsizlikler sebebiyle gelecek sezon yapılması planlanan gişe satışlarını da yapamadıklarını kaydeden Kançal bütün bunlardan dolayı nakit akış kaybının 35 milyon Euro olduğunu kaydetti.

Takımın net borcu 1 milyar 656 milyon TL

Bununla birlikte Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, divan toplantısında takımın güncel borcunu da açıkladı.

Kançal, 31 Mart 2020 itibarıyla takımın konsolide net borcunun 1 milyar 656 milyon TL olduğunu kaydetti. Kançal, 2020'nin ilk üç ayında 33.8 mliyon TL'lik gelire karşı 103.4 milyon TL giderlerinin olduğunu duyurdu.

Yorumlar (0)