Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi İstanbul'da açıldı

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı.

SAĞLIK 20.06.2020, 19:17
Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi İstanbul'da açıldı

Koronavirüs salgını döneminde bir hastane daha hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla bugün Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asap Ataseven Hastanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Hastaneye Prof. Dr. Asaf Ataseven'in adı verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne 12 sene önce hayatını kaybeden Prof. Dr. Asaf Ataseven'in adı verildi.

Hastane açılışında Erdoğan, törende önemli açıklamalar yaptı.

"Türkiye korona döneminde sürecin altından başarıyla kalktı"

Türkiye'nin koronavirüs pandemisi döneminde sağlık hizmetleri alanında Batılı ülkelerin aksine süreci çok iyi bir şekilde yönettiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin yoğun bakım yatak sayısıyla ve 1 milyon 100 bini aşan sağlık personeli sayısıyla bu süreci başarılı bir şekilde atlattığını kaydetti. 

"Asaf hocamız tam bir vakıf insanıydı"

Marmara Üniversitesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın birlikte hizmete kazandırdığı hastanenin adının Prof. Dr. Asaf Atasever olmasının kararlaştırıldığını ifade eden Erdoğan hastanenin Asaf hocanın adıyla anıldığını kaydetti.

Asaf Atasever'in tıp alanındaki hizmetleriyle büyük bir dava adamı ve vakıf insanı olduğunu kaydeden Erdoğan, Asaf Atasever'in en büyük amacının, donanımlı, vatanına ve milletine sadık nesillerin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Erdoğan konuşmasını tamamlarken 'Asaf hocamızı bir kez daha rahmetle yadediyorum.' dedi.

Yorumlar (0)