Futbol dünyasından acı haber! Milli futbolcu hayatını kaybetti

Spor camiasında büyük üzüntü yaratan bir haber geldi. Türk futbolunun değerli isimlerinden biri olan ve A Milli Takımımızın eski futbolcusu olan Ersen Martin, hayatını kaybetti. Futbol dünyasını sarsan bu acı haber sonrası futbol camiasından açıklamalar peş peşe geldi.

SPOR 20.03.2024, 00:17 20.03.2024, 02:03 Buse Önder
Futbol dünyasından acı haber! Milli futbolcu hayatını kaybetti

44 yaşındaki Martin, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi önemli takımların formasını giymiş ve futbol kariyeri boyunca önemli başarılara imza atmıştı.

Aort yırtılması nedeniyle ameliyat edilen Ersen Martin uzun süredir tedavi görüyordu. Uzun bir süredir rahatsızlık yaşayan Martin, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Açıklamalar peş peşe geldi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Ersen Martin'in 11 müsabakada ay-yıldızlı formayı terlettiği, kariyeri boyunca birçok önemli kulüpte oynadığı ifade edildi. Açıklamada, merhuma Allah'tan rahmet dileyerek kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileği iletildi.

Bakan’dan açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da üzüntüsünü dile getirdi ve Ersen Martin'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Beşiktaş Kulübü, eski futbolcularından olan Ersen Martin'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Türk spor camiasına başsağlığı diledi.

Kulüpler taziye mesajı yayınladı

Galatasaray Kulübü de duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, Ersen Martin'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı diledi.

Trabzonspor Kulübü ise eski futbolcularından olan Ersen Martin'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, kendisine Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine, sevenlerine ve camiaya başsağlığı diledi.

Ersen Martin kimdir?

Türk futbol camiasının sevilen isimlerinden biri olan eski Milli oyuncu Ersen Martin, 23 Mayıs 1979'da Almanya'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Nürnberg altyapısında başlayan Martin, daha sonra A takıma yükseldi. Beşiktaş'a transfer olan Ersen Martin, Türk futbolunda önemli izler bıraktı.

1999 yazında Beşiktaş'a transfer olan Ersen Martin, kariyerinde çeşitli takımlarda forma giydi. Siirt Jetpa ve Göztepe gibi kulüplerde kiralık olarak oynayan Martin, Denizlispor, Ankaraspor ve Trabzonspor gibi önemli takımlarda da futbol hayatını sürdürdü. Ayrıca İspanya'nın Recreativo Huelva takımında da forma giyen Martin, Türk futboluna yurt dışında da hizmet etti.

Kulüp kariyeri boyunca 371 resmi maça çıkan Ersen Martin, bu maçlarda 101 gol atarken, 27 asist yapma başarısı gösterdi. Ayrıca 2004 yılında milli takım formasını da giyen Martin, Türkiye A Milli Takımı'nda 3 maçta yer aldı.

Oynadığı dönemdeki başarıları ve yetenekleriyle futbolseverlerin gönlünde taht kuran Martin’in yaşamını yitirmesi Türk futbolseverler tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Yorumlar (0)