Formula 1'in genç yıldızları!

Max Verstappen ve Charles Leclerc son altı yarışın dördünü kazanarak Lewis Hamilton'ın tacını elinden alacak gibi görünüyorlar.

SPOR 18.09.2019, 14:30 18.09.2019, 14:34
Formula 1'in genç yıldızları!

Lemis Hamilton, altınci dünya şampiyonluğuna yaklaşıyor olabilir ancak F1 2019'un ana temalarından birisi Max Verstappen ve Charles Leclerc'in dikkatleri üzerine çektiği yeni nesil genç sürücüler oldu.

Verstappen ve Leclerc'in son altı yarıştan dördünü Hamilton'la yoğun bir savaşa girerek kazandılar ve önümüzdeki yıllarda F1'in tepesindeki yarışcınn önüne geçmeleri tahmin ediliyor.

Yarışta yükselen yıldızlar sadece onlar değildi. Alex Albon, Lando Norris ve George Russell'da dikkat çeken diğer isimlerdi.

Max Verstappen 

Hollandalı yarışcı, henüz 22 yaşını doldurmamasına rağmen 100th grand prixe yarışına sadece beş sürüşü kaldı.

F1'in şu ana kadarki en genç sürücüsü, 15 Mart 2015 tarihinde F1 tarihin en genç pilotu olarak Toro Rosso takımınında yarışının ardından, Red Bull'a katıldı ve hemen sonrasında İspanya'daki ilk yarışını kazandı.

Bu yıl ikisi Avusturya ve Almanya'da olmak üzere altı zafer elde eden Verstappen, Hamilton'u sezonun ilk yarısında göstermiş olduğu performansla zorlayan bir rakip oldu.

İlk 10'da 8. sırada yer alan Max Verstappen, pilotlar klasmanında 185 puanla 3. sırada yer alıyor.  

Charles Leclerc

Formula 1'de art arda iki zafer elde eden yarışcı, Monegasque'nin ilk iki başarısıyla kariyerinin en üst seviyesinde yer alıyor. 

Ferrari tarihinin en genç yarış kazananı olan Leclerc, 2016 yılından beri Ferrari adına yarışıyor. 2018'de F1'in besleyici serisi olan GP3 ve ardından F2'de Ferrari motorlu Sauber'te de önemli yarışlarda yer aldı. 

Ferrari'nin 2010 yılından sonra İtalya'daki ilk zaferini yaşatan genç yarışcı, kariyerinde ikinci galibiyetini elde etti.

Son yarışlarında kazandığı yarışlarla beraber takım arkadaşlarının önüne geçti ve bununla beraber büyük avantaj elde etti.

Sebastian Vettel üzerindeki eleme çizgisini sekiz yarışa çıkarmayı ve şu an Sürücüler Şampiyonası'nda Almanların sahip olduğu 13 puanı artırmayı hedefleyerek Singapur'da yarışacak. 

Charles Leclerc, şu an ilk 10'da 1 numarada, pilotlar klasmanında ise 182 puanla 4. sırada yer alıyor. Takımlar klasmanında 351 puanla 2.sırada.

Yorumlar (0)