Formula 1'de sıradaki durak Avustralya

Formula 1'de Bahreyn ve Cidde'nin ardından sezonun üçüncü yarışı, bu hafta sonu Avustralya'da yapılacak. Red Bull pilotları Verstappen ile Perez'in damgasını vurduğu ilk 2 yarışta da podyuma çıkma başarısı gösteren Alonso, takımlar klasmanında Aston Martin'i ikinci sıraya çıkardı. İşte bu hafta sonu yapılacak yarışa dair bilgiler...

SPOR 30.03.2023, 10:45 31.03.2023, 09:34 Hakan Öksüz
Formula 1'de sıradaki durak Avustralya

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Bahreyn ve Suudi Arabistan etaplarının ardından sezonun üçüncü yarışı bu hafta sonu Avustralya'da koşulacak. Formula 1 tutkunları, cumartesi günü saat 04.30'da üçüncü antrenman seansını takip edebilecek. Antrenman turları ise saat 08.00'de başlayacak.

Pazar günü saat 08.00'de S Sport'ta yarış heyecanı

Büyük heyecana sahne olacak yarış ise pazar günü saat 08.00'de başlayacak. Beş kırmızı ışığın sönmesiyle birlikte dünyanın en iyi pilotları kıyasıya yarışacak. Hafta sonu yapılacak. Formula 1 turları, Tivibu platformundan izlenebilecek. Sezonun üçüncü yarışı, S Sport'tan canlı olarak ekranlara gelecek.

Red Bull, ilk 2 yarışı domine etti

Son iki sezonun şampiyonu olan Red Bull pilotu Max Verstappen, pilotlar klasmanında 44 puanda yer alıyor. Hollandalı pilotun takım arkadaşı Sergio Perez ise 43 puanla ikinci sırada bulunuyor. Verstappen ile Perez, sezonun ilk 2 yarışına damga vurdu. Red Bull'un dominasyonuna karşı kolları sıvayan diğer takımlar, yaptıkları güncellemelerle farkı kapatmak istiyor.

Red Bull'un Hollandalı şampiyon pilotu Verstappen

Fernando Alonso, Aston Martin'i uçurdu

Aston Martin takımı, Bahreyn ve Cidde'de podyuma çıkma başarısı gösterdi. Fernando Alonso'yu kadrosuna katan Aston Martin, ilk 2 yarışın sürpriz takımı oldu. Tecrübeli pilot Alonso, üst üste iki kez üçüncü sırayı alarak podyuma çıktı. 

Yorumlar (0)