Filenin Sultanları final şansını kaybetti

2022 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi yarı final karşılaşmasında İtalya'ya 3-0 yenilen Türkiye, yarın Sırbistan ile üçüncülük müsabakasına çıkacak.

SPOR 16.07.2022, 20:50 18.07.2022, 09:18
Filenin Sultanları final şansını kaybetti

Maça blokta etkili bir başlangıç yapan milliler, üç pas sürelerini kısa tutarak sayılar üretmeyi başardı. Manşet sorunu yaşayan Filenin Sultanları karşısında İtalya, kolay sayılar kaydederek 6-4 öne geçti. Millilerin hatalarından yararlanmayı sürdüren İtalya'nın skoru 4-8'e getirmesinin akabinde başantrenör Giovanni Guidetti, oyunu mola ile durdurdu.

Molanın akabinde 10-5 geriye düşen milli takım, ilk teknik molaya da 12-8'lik skorla geride girdi. Teknik molanın ardından da kötü başlayan milli takımda Guidetti, skor 12-17'de iken tekrar mola aldı. Molanın akabinde Elif Şahin ve Meryem Boz ile parkeye çıkan milliler, oyun kurmakta bir hayli zorluk yaşadığı seti 25-18 kaybetti.

İtalyanlar domine etti

Filenin Sultanları, ikinci sete iyi bir başlangıç yaptı fakat hızlı bir şekilde hücum eden İtalya, skor 3-3'te iken eşitliği sağladı. Guidetti, basit hataları sürdüren milli takımda oyuna İlkin Aydın'ı aldı ve milliler, 11-10 öne geçti. Filenin Sultanları'nın basit hatalarla sayılar verdiği rakip takım, teknik molaya 12-11'lik skorla önde giren taraf oldu. Aydın'ın kullandığı servislerden sayılar kaydeden ay-yıldızlı ekip skor 18-16'da iken rakibine mola aldırmayı başardı. Karşılıklı sayıların akabinde uzayan seti, İtalya, 28-26'lık skorla aldı: 0-2

Milliler, üçüncü setin başında oyun kurmakta bir hayli zorlandı ve Guidetti, skor 4-7'de iken mola aldı. Moladan da kötü bir şekilde dönen ay-yıldızlı takım teknik molaya 12-8'lik skorla geride girdi. Ebarar Karakurt'un attığı servislerden sayılar yakalayan milli takım karşısında İtalyanlar, skor 20-21'de iken oyunu mola kullanarak kesti. Milli takımın müsabaka boyunca durdurmakta çok zorlandığı Egonu'nun smaç servisten kaydettiği sayıyla İtalya, maçı 3-0 kazandı.

Sırbistan ile üçüncülük maçı oynanacak

Ay-yıldızlı takım, yarın üçüncülük müsabakasında Sırbistan ile kozlarını paylaşacak. Organizasyonda final maçı, Brezilya ile İtalya arasında oynanacak.

Karşılaşmanın ardından, salonu dolduran voleybolseverler, Filenin Sultanları'nı alkışlayarak moral verdi.













Yorumlar (0)